Alexander McQueen halála után kétséges volt, hogy bárki is át tudja venni a divatház irányítását, de szezonról szezonra kiderül, hogy Sarah Burton méltó utódja korábbi főnökének.

A brit márka ruháiban mindig van valami bizarr, ami egy kicsit szelídült a tervezőváltással, de maga a szellem és az irányvonal ugyanaz maradt. Idén télre fukszia, piros, púder és fekete ruhák kerültek a kollekcióba. A szabásvonalak egyszerűek és letisztultak, a minták viszont, ha vannak, túláradóak, igaz ez nem biztos, hogy elsőre feltűnik. A ruhákon látszik, hogy az egész kollekció derékhangsúlyos, melyet a lookbookban övvel tettek még feltűnőbbé.

A kabátok között van poncsószerű, magasított nyakkal, ami a viktoriánus kort idézi, amihez amúgy is szívesen visszanyúl a divatház. Szinte már kötelező elem az Alexander McQueennél a tollak használata. A széles galléros kabátban pedig minden szerencsés királylánynak érezheti magát.

Az estélyi ruhák egészen csodálatosra sikeredtek, de ez nem is meglepő. A szabásvonalak egyszerűek, de rafináltak, egy kisebb csavar mindegyikben van. A brokátruhán keveredik a piros és a fukszia, megjelennek a tollak, a pánt nélküli estélyi pedig kimonószerű hátat kapott.

  • Megosztás:
hirdetés