A szegecsek a rockos trendnek köszönhetik másodvirágzásukat, és, bár már egy ideje itt vannak velünk, úgy tűnik, nem mennek egyelőre sehova. Ez az aprócska dísz feldobja a legegyszerűbb kabátot és pólót is. Bár természetesen az üzletekben is kapható, sokkal szórakoztatóbb, ha magad applikálod fel a különböző ruhadarabokra.

Szegecselj!

Szegecseket szinte bárhová feltehetsz: cipőre, kabátra, pólóra, szoknyára, övre, sőt, ékszerekre is. Most bemutatunk néhány egyszerűbbet, amit otthon is könnyen felvihetsz.

A legnépszerűbbek a négyszögletes szegecsek, de lehet kapni kör  alapút is. Az online piacokról könnyen be lehet szerezni itthon is, de stud néven keresve is találhatsz külföldi site-okon.

A szegecselés nem igényel különösebb előkészületet. Egy lyukasztó kell hozzá, maguk a szegecsek, vonalzó és ruhajelző ceruza. E két utóbbi azért szükséges, hogy a vonalvezetés szép legyen, és előre lásd, hol ülnek majd a kis díszek. Mielőtt a lyukasztásnak nekiállnál, gondosan tervezd meg a mintát.

Ha ezzel megvagy, akkor jöhet a lyukasztás, amennyiben szükséges. Van olyan szegecs, ami két részből áll, de olyan is, melynek négy kis kampója van, melyeket vissza kell hajtani, miután átlyukasztottad velük az anyagot.

A Tchibónál jelenleg kapható egy szegecselőből és lyukasztógépből álló szett, mellyel a fenti díszeket is el lehet készíteni, illetve lyukakat lehet alkotni például övekbe. A készletet száz darab 5 mm-es szegeccsel szállítják.

Ha elkészültél, akkor nincs más hátra, mint felvenni új művedet. A ruhák kiválasztásánál vedd figyelembe, hogy a textilnek legyen tartása, a nagyon vékony anyagot könnyen kikezdhetik a szegecsek. A díszített ruhadarabokat pedig érdemes onnantól fogva kézzel mosni.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés