A Daily Mailt nézegetve akadt meg a szemem egy hirdetésről szóló cikken, pontosabban a hirdetés főszereplőjén, Robyn Lowley-n, aki elvileg plus size modell. A plusz méret valóban jobban hangzik, mint a ducidivat, de a képeket elnézve nem tudtam összerakni a dolgot. Valóban ez a teljesen átlagos méretekkel rendelkező, ugyanakkor gyönyörű nő lenne duci? Hát én nem hiszem.

Igen, van egy kis hasa, a cicije nagy, de a combjait és vádliját szerintem bárki megirigyelné. Lehet, hogy a hasa nem kockás, sőt, egy kicsit domborodik, de miért lenne ez baj? Vannak valóban duci plus size modellek, akiket egyébként szintén retusálnak, de a korábbi Vogue-címlaplány nem kövér.

És miért veszélyes ez? Mert egy normális, átlagos nő érezheti magát kövérnek, amikor ránéz erre a plus size-nak kikiáltott modellre. A súlyfelesleg egészségtelen, illetve egészségtelen életmódról árulkodik, és nem kell elfogadni, hiszen karcsúbban az ember életminősége is javul, de felesleges átesni a ló túloldalára.

Az alábbi videóban megtekinthető, hogy Robyn Lowley retusálás nélkül is teljesen átlagos mérettel rendelkezik, amit felesleges túlsúlyosnak beállítani.

  • Megosztás:
hirdetés