Egyre divatosabb építészeti stílusban tervezni, mely annyit tesz, hogy a dizájner precízen megszerkesztett geometrikus formákban, illetve erős szabásokban gondolkodik, melyek egymást kiegészítő, gondosan összeillő rétegekből állnak. Gianfranco Ferré – akit a divat építészének is neveztek – ösztönösen érzett rá erre a tervezési módra, azóta azonban sokan követik az alapelképzeléseit.

Mára komplett trend született ellesett foszlányaiból, melynek lényege a modern, futurisztikus hatás, a hűvös és szigorú vagy éppen a rendezettségében is hanyagnak tűnő elegancia. A britek egyik kedvelt tervezője, Nancy van Ostren sajátos elképzelésben tálalja az építészeti szabásbravúrokkal kialakított szögletes, mégis nőies fazonokat. Az általa képviselt sikk sohasem egyértelmű, hiszen a minimál luxuselegancia, illetve a sportos vonal egyaránt közel áll a szívéhez.

Geometrikus díszítések

Nancy esetében a ruha szabásvonala csak egy nyers alap, hiszen a fazonkialakítást a textil- és bőrrátétekkel, vagyis a díszítéssel véglegesíti.

Az ívelt és szögletes formáktól szoborszerűnek, plasztikusnak tűnnek a kreációk, melyek ütős, modern benyomást keltenek. A kollekció egyik részét egyébként Picasso egyik műve ihlette, illetve a ruhák úgy épülnek fel, mint a 20. század eleji kubista festmények.

Néha csak a részletekkel játszik a tervező: újrafogalmazza a cipzárak helyét, a zsebek, válltömések formáját, melyek szintén alakítják, formálják az alapfazont. A kreációiban ott lappang a férfias erő és a vagányság, de alapvetően nőiességet sugároznak.

A sportos vonalból sem hiányzik a csajos stílus, annak ellenére, hogy a színkompozíciók egy kicsit a sportmezek dizájnjára hajaznak.

  • Megosztás:
hirdetés