Az ősz és a tél kedvenc ruhadarabjai közé tartoznak a puha, meleg pulóverek, melyek nemcsak kényelmesek, de divatosak is.

Sok jó tulajdonságuk mellett azonban hátrányuk is van: könnyen kibolyhosodnak, ami nem szép látvány. Megmutatjuk, hogyan orvosolhatod a problémát.

Kibolyhosodott pulcsi

Megelőzheted a kötött anyagok és a pamut pulóverek kibolyhosodását, ha a mosáshoz adsz egy kis ecetet is, és mindig kifordítva tisztítod őket. Ha azonban már megvan a baj, akkor sem kell az otthoni ruhák közé száműznöd a kedvenc pulcsidat, egyszerűen távolítsd el róla a bolyhokat!

Ehhez mindössze egy eldobható borotvára lesz szükséged. Lehetőleg olyat használj, melynek több pengéje van, mert így lesz a legkönnyebb és leghatásosabb a művelet. Mindenképpen új, éles borotvával dolgozz, így nem húzod ki szálakat, és nem generálsz újabb pamacsokat a pulcsira.

Terítsd ki a pulóvert valamilyen egyenes, kemény felületre, és száliránnyal ellentétesen kezdd el leborotválni az anyagot. A ruha épségének megőrzése érdekében fontos, hogy óvatosan és puhán mozgasd a borotvát, ne nyomd rá a pengét a pulcsira.

Ha készen vagy, alaposan rázd ki a ruhadarabot, hogy a lehulló szöszök is lekerüljenek róla. Maradéktalanul eltávolíthatod a felesleget, ha egy mágikus hengerrel átdörzsölöd a pulóvert, de az is hatásos, ha ragasztószalagot tekersz a kezedre a tapadós oldalával kifelé, és áttapogatod vele a pulcsit.

  • Megosztás:
hirdetés