Isabel Marant lesz a H&M következő sztártervezője, jelentette be a svéd fast fashion márka szóvivője.

Fiús vonalak

A párizsi származású Isabel Marant középiskolás évei alatt kezdte saját ruháit átalakítani. A híres Studio Berçot iskola elvégzése után végiglépdelt a divatszakma lépcsőfokain: először ékszer-kollekciót tervezett, majd kötöttárut, végül pedig 1994-ben bemutatta első, névteremtő kollekcióját. Napjainkban egy nemzetközi sikerű divatházat vezet, világszerte jelenlévő üzlethálózattal. Párizsi, sikkes stílusa – a bohémség és a férfias vonalvezetés keveréke – szezonról szezonra egyre népszerűbbé válik.

Ha másról nem is, a magasított talpú edzőcipőkről felismerhető a terveznő, ugyanis ezeket ő szabadította a világra.

Milyen lesz a kollekció?

Könnyed stílusával – amely sikeresen keveri a városi attitűdöt, a boho eleganciát és némi rock’n’roll-t a francia allűrrel – Isabel Marant a párizsi sikk-et hozza el a H&M-hez, és egy,,must-have” darabokat tartalmazó, saját egyéni stílusa által inspirált kollekciót tervez.

A 2013. november 14-től a világ 250 üzletében – valószínűleg a Vörösmarty téren is – és online kapható kollekció női és tinédzser kiegészítőket is tartalmaz. Isabel Marant – most először – férfiak számára is tervez egy kollekciót.

– Igazán megtisztelő ez az együttműködés – mondta Isabel Marant. – Mivel a H&M a legjobb tervezőkkel dolgozik, így ez a meghívás izgalmas megtiszteltetés számomra. Valami olyat szeretnék létrehozni, amit a nők a mindennapokban tudnak viselni némi nemtörődömséggel, mivel szerintem ez egy nagyon párizsias jellemvonás: úgy felöltözni, hogy nem túl sok figyelmet szentelünk neki, mégis szexisnek lenni. A kollekcióba ezt a könnyed attitűdöt szőttem bele. Minden darab egyénileg, ösztönösen keverhető, mivel az én felfogásomban a divat a személyiségről szól.

– Örömmel üdvözöljük Isabel Marant-t a H&M vendégtervezői között – mondta Margareta van den Bosch, a H&M kreatív tanácsadója. – Könnyed és városias kollekcióit a különböző divatelemek keverésének módja teszi igazán kortárssá. Jó szeme van a népies részletekhez is, valamint megvan az a ritka képessége, hogy olyan darabokat kreáljon, amelyeket az emberek szívesen viselnek. Biztosak vagyunk benne, hogy a H&M vásárlói lelkesedni fognak ezért a kollekcióért.

  • Megosztás:
hirdetés