Ez egy olyan vaj, ami nem is igazán vaj, inkább csak krémes állaga miatt hívják így. Mivel fő alapanyaga az alma, garantáltan helyre teszi az emésztést.

Manapság nálunk is egyre többet hallani az almavajról, ami hirtelen nagyon népszerű lett az egészséges életmód követői között. Nem csoda, hiszen alig két összetevőből elkészíthető, nem kell hozzá nagy szakácstudomány, ráadásul nagyon finom, és sokféle étel mellé kínálható.

A lekvárhoz hasonlóan leggyakrabban reggel fogyasztják, de éppúgy kiválóan működik a főétkezésekkor, húsok mellé tálalva. Bár a magyar nyelvű receptekben már tetemes cukormennyiség és almalé is szerepel az adalékok között, eredetileg ez egy cukormentes gyümölcsfőzet, amit egy kis fahéjjal fűszereznek.

Sajnos nem készül túl gyorsan, sok időt rá kell szánni, de megéri, hiszen egy üvegcsényi almavajjal jó pár reggelit megízesíthetsz: kenheted pirítósra, összekeverheted zabpehellyel, beleteheted zabkásába, és még számos kreatív módon fogyasztható. A főzés miatt ugyan nincs benne annyi vitamin, mint a friss almában, de tele van rostokkal, így meglehetősen laktató. Egyensúlyba hozza az emésztést, valamint felpörgeti az anyagcserét, persze úgy nem, ha megcukrozod, vagy palacsintával, süteményekkel fogyasztod. Készítsd el a receptet az alábbi videó alapján!

Vágj kockára annyi almát, hogy egy közepes fazék megteljen vele. A héját hagyd rajta. Ha van lassú főződ, abban is készítheted, mint ahogy a videóban láthatod. Így jobban összeérnek az ízek, zamatok, és az alacsony hőfokon több tápanyag és vitamin marad az ételben. Nem baj, ha nincs ilyen elektromos edényed, a tűzhelyen, kis lángon is rotyogtathatod az almakrémet. A fahéjat ízlésed szerint adagold.

  • Megosztás:
hirdetés