Sok nő takargatja a bőrén megjelenő nyúlási csíkokat, pedig jobban belegondolva, igen jelentéktelenek ahhoz, hogy elcsúfítsák a testet. Az alábbi fotók is ezt bizonyítják.

A nyúlási vagy terhességi csíknak is nevezett stria a bőr gyakori, normálisnak tekinthető válasza a hirtelen súlyvesztésre vagy súlygyarapodásra. Azért kötik a várandós állapothoz, mert akkor a bőr jelentősen kinyúlik, majd a szülés után rövid időn belül visszahúzódik. Az ilyen mértékű ingadozást általában nem tudja olyan gyors ütemben követni a kötőszövet, mint a bőr felső rétege, ezért csúnyán mondva beszakadozik. Az efféle csíkok kortól, nemtől, testalkattól és bőrtípustól függetlenül bárkin megjelenhetnek.

Amióta a divatipar által teremtett ideálokról kezd leperegni a fényes zománc, és a reklámkampányok is egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy mennyire különbözőek vagyunk, kissé megcsappanni látszanak a féktelen retusálások. A közösségi média gyors hírverését kihasználva egyre több modell vállalja fel a valódi testét striákkal, narancsbőrrel, pattanásokkal.

A plus size modellek is eltökélt harcot vívnak azért, hogy a társadalom ne szabhassa meg, mi a normális, és mi nem az egy női test esetében. Mind mások vagyunk, és folyamatosan változunk. A striák is a test változásával keletkeznek. Ám egyáltalán nem biztos, hogy beleszólnak egy nő szépségébe, bármennyire is ezt sugallják az agyonreklámozott kencék vagy lézeres szépészeti megoldások.

  • Megosztás:
hirdetés