Reggelire, és édesség helyett is fogyasztható ez a krémesen lágy, almás-fahéjas turmix, mely elűzi az éhséget, és emésztésserkentő hatásával megszünteti a lassú anyagcsere-folyamatok miatt kialakult bélpanaszokat.

Az alma az egyik legegészségesebb gyümölcs, amely kiválóan segíti a test méregtelenítő folyamatait. Csakúgy, mint a barack, az alma pektint tartalmaz, mely természetes ellenszere a székrekedésnek, de azon túl, hogy megszünteti a problémát, kiegyensúlyozottabbá teszi a bélcsatorna működését. Ám nemcsak a rostok, hanem a gyümölcssavak is kedvezően hatnak az emésztésre.

Az alma segíti a máj és a vesék méregtelenítő munkáját, ezért a népi gyógyászatban úgy tartják, hogy vértisztító hatású. Antioxidánsainak nagy része a héjában található, ezért lehetőleg, még turmix készítésekor se hámozd meg a gyümölcsöt. Elképesztően sok benne a flavonoid, ennek köszönhetően erősíti az immunrendszert, és semlegesíti a sejteket károsító oxidációs folyamatokat. Ha a reggelid része az alma, már a nap elején felpörög az anyagcseréd, és nem lesz gondod a lassú emésztés következményeként kialakult puffadással.

Almás-fahéjas emésztésserkentő turmix

A fahéj nemcsak ízletes aromájával passzol az almához, hanem a méregtelenítő hatását is remekül kiegészíti. Segít a szervezetnek a vércukorszint szabályozásában, vagyis megakadályozza a nagyobb kilengéseket, így elkerülhető a farkaséhség.

Bár a fahéjjal nem jó túlzásokba esni, sok kutatás bizonyította már, hogy azoknak, akik rendszeresen egy keveset fogyasztanak belőle, kevesebb zsírt raktároz a szervezetük. A dió csakúgy, mint az alma, a B-vitaminok széles skáláját vonultatja fel, ugyanakkor E-vitaminban, és omega-3 zsírsavakban is bővelkedik. Reggel feltölt energiával, segíti a koncentrációképességet, és kitolja a jóllakottság érzését.

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb alma
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 dl krémes, natúr joghurt
  • 1dl mandulatej
  • 1 evőkanál darált dió

Az almát alaposan mosd meg, de ne szabadítsd meg a héjától, mert sokkal egészségesebb, ha rajta marad. Szeleteld bele a turmixgépbe, öntsd hozzá a krémes joghurtot, a növényi tejet, és adj hozzá néhány szem diót, vagy adagold a hozzávalókhoz előre ledarált formában. Amikor elkészült a turmix, szórd meg fahéjjal a tetejét, vagy bele is keverheted a sűrű, pépes italba.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés