A The Kills zenekar elsősorban a zenéjével fogott meg, ám az énekesnő, Alison Mosshart szabad szellemű öltözködése éppúgy közel áll hozzám. Bár jómagam cseppet sem vagyok a glam rockos beütésű grunge stílus hithű követője, általában könnyen tudok azonosulni a karizmatikus egyéniségek önkifejező ruházkodásával.

Alison zenei pályafutása egy floridai punk rock bandával, a Discount zenekarral indult útjára. Ekkor még csak különc vagányságával és hangjával tűnt ki a sorból, a stílusával nem annyira. Majd összehozta az élet a brit gitárossal, Jamie Hince-szel, akivel megalapították a The Kills együttest, és beindult a gépezet. Nagyjából három éve két tűzben forgatja azt a bizonyos vasat, ugyanis belépett a The Dead Weather blues rock formációba, ahol szintén kiereszti jellegzetes, rekedtes hangját.

Ma már sokan vele azonosítják a glam rock stílust, így gyakorlatilag többen ismerik világszerte az öltözködése kapcsán, mint az énekesi karrierje és a zenéje miatt. Pedig a kettő együtt üt igazán! Tavaly a Vogue UK sok sztár után Alisont is felkérte, hogy csatlakozzon a magazin által elindított Today I’m wearing fotóbloghoz, így áprilisban egy hónapon keresztül bárki naponta megkukkolhatta, hogy épp mit visel az énekesnő. Különleges ismertetőjegye, hogy mindig a szemébe lóg a haja, és sosem kopik ki a cigi a kezéből. Mi ezeket nem ajánljuk követendő stíluselemként, hacsak nem akarsz idejekorán a szemészeten vagy a tüdőgondozóban kikötni.

  • Megosztás:
hirdetés