Kellemetlen érzés, amikor a kedvenc csizmádat száműznöd kell a szekrény mélyére, mert megjelent rajta néhány kopott folt.

Azonban ahelyett, hogy megszabadulnál a megviselt lábbelitől, inkább javítsd meg! Megmutatjuk, hogyan!

Erre is jó a fogkrém

A bőrcsizma hibáit remekül elfedi a fogkrém. A felületet sajnos nem ápolja, de a visszafordíthatatlan károkat jól palástolja majd. A legjobb, ha átlátszó pasztát használsz: kenj belőle egy borsónyit az érintett területre, és töröld át egy ronggyal – vigyázz, hogy ne durva anyagút válassz, inkább olyat, ami fényesít! Ha ezzel megvagy, búcsút is intettél a kopott foltnak.

Lakkbőr csizma esetén

Persze, ha a csizma lakkbőrből készült, más a helyzet, a fogkrém kis szemcséi csak megkarcolnák az anyagot, tovább rontva az állapotán. Itt a különböző olajok lesznek majd segítségedre, mert a fő probléma a bőr kiszáradása. Kipróbálhatod a ricinusolajat, az olívaolajat, de a sima babaolajat is, dörzsöld be a csizmába, és hagyd megszáradni!

Így mentsd meg a hasított bőrt!

Bármilyen barbár módszernek tűnik is, a hasított bőr csizma szennyeződései eltávolíthatók egy darab finom csiszolópapírral. Óvatosan radírozd le vele a foltot, majd végy egy fogkefét, és vigyázva dörzsöld át vele a felületet, hogy felborzolódjanak a lesimított szálak.

  • Megosztás:
hirdetés