A divat és a művészet világából táplálkozó ikonikus kalendárium több, mint egy szimpla naptár. 2019-es kiadása mélyebb témához nyúl, mint valaha.

Évről évre óriási várakozás és munka előzi meg a Pirelli-naptár kiadását, hiszen ez a kalendárium lényegesen többet nyújt 12 képnél, ami jól mutat a falon. Bár korábban valóban nagyobb hangsúlyt helyezett a látványra, mint a mondanivalóra, az elmúlt pár évben mélyebb témákat boncolgat a vizuális narráció nyelvén.

Olyan érzéseket, hatásokat, gondolatokat kommunikál képeivel, melyek a divat- és művészvilágot is foglalkoztatják, és mindezt ikonikus alakokkal, ismert szereplőkkel tárja elénk. Úgy tűnik, a meztelenséget kiveséző témák egy időre háttérbe szorultak, hiszen már tavaly is egészen más irányt vett az alkotófolyamat.

Az elmúlt három évben a Pirelli-naptár szakított korábbi hagyományaival, és a történetmesélés felé fordult. A híres arcok továbbra is hozzátartoznak ahhoz a show-hoz, amit a kalendárium képvisel, de már nem az eladhatóságért villant sztárokat a képsorozat.

Az új, 2019-es kiadás izgalmasnak ígérkezik: négy nő történetét meséli el a siker aspektusából. Gigi Hadid egy gazdag, de szomorú nőként jelenik meg a fotókon, Julia Garner egy fotográfust alakít, aki megrekedt a tájképek és növényvilág témájában, de többre vágyik, Laetitia Casta a festő szerepében tetszeleg, akinek táncos barátját a híres balettos, Sergei Polunin alakítja. Misty Copeland balerina egy olyan táncosnő életképeit mutatja be, akinek barátja híres táncos, míg ő sztriptízből tartja el magát. A párja szerepében Calvin Royal III-at láthatjuk.

A gyönyörű fotókat a skót divatfotós veterán, Albert Watson készítette, aki számos címlapfotót lőtt már a Vogue magazinnak, és többek között olyan hírességek álltak modellt neki, mint Kate Moss, David Bowie, Steve Jobs vagy Alfred Hitchcock. Már alig várjuk, hogy egyben lássuk a naptár képeit.

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés