Alexander McQueen három éve lett öngyilkos, talán ezért időzítette a New York-i Metropolitan Múzeum az Alexander the Great címet viselő kiállítást mostanra. A komplett munkásságot bemutató tárlat minden divatszeretőt érdekelhet, és szerencsére a Vogue csodálatos fotósorozattal harangozta be az eseményt. A fotókat Steven Meisel készítette.

A társtervező mesél

Az egyes darabokhoz Sarah Burton fűzött kommentárt, aki McQueen halála után vette át a divatházat, és, aki közvetlen munkatársa volt.

A fenti, strucctollas, piros-fekete ruha a 2001-es tavaszi kollekció egy darabja. A McQueen-bemutatók mindig is híresek voltak az extremitásukról, volt, hogy tigrisek vonultak fel, vagy a modelleket összefújták festékspray-vel. A divatvilág mindig nagy érdeklődéssel várta, mivel áll elő a divatház. A ’99-es tavaszi kollekció a kézművesmesterségeket ünnepelte, ez a ruha például fából van.

A lóra emlékeztető ruha a 2005-ös tavaszi kollekcióban kapott helyet, mely egytől egyik sakkfigurákat vonultatott fel a kifutón. A ruharész bőrből van, a szoknya és a fejdísz pedig lószőrből. A virágos ruha a 2007-es tavaszi kollekció része volt, és élő virágokból alkották meg, pillanatokkal a bemutató előtt lett készen.

Bizarr kabát, ami kényszerzubbonyra hasonlít, és a 2001-es tavaszi kollekció darabja volt. Alexander McQueentől nem állt távol a polgárpukkasztás, sőt, szívesen játszott az emberek és a nagyközönség idegein. A fátyolos nő egy skót özvegy, 2006 őszének bemutatóján is így vonultak fel a modellek. 1745-ben a skót jakobinusokat meggyilkolták. McQueen nagyon büszke volt skót nemzetiségére, így állított emléket népe történelmének.

  • Megosztás:
hirdetés