A divat mögött nem mindig a józan ész áll, és valójában bármi elindíthat egy óriási trendhullámot, legyen szó ételről, életmódról, sminkről vagy öltözködésről. Ennek a jelenségnek állít görbe tükröt a művész.

Gab Bois egy fotó- és festőművész, aki mondanivalóját bizarr képein keresztül közvetíti a világ felé. A mindennapi életből merít ihletet, és gyakran meghökkentő módon szembesíti az embert a valóság túlzó változatával. Munkái egyfajta karikatúraszerű ábrázolásként is felfoghatók, hiszen figyelemfelkeltés gyanánt gyakran nyúl a humor eszközeihez.

Bár a divat olykor a maga valóságában is torz képet mutat, a fotós görbe tükrén keresztül egészen rémisztőnek és néha még értelmetlennek is mutatkozik. Némi gúny is vegyül ugyan a fotóművész ábrázolásmódjába, de a célja leginkább az, hogy gondolkodóba ejtse az embereket. Zseniálisan világít rá korunk meghatározó jelenségeire, például arra, hogy bármiből kipattanhat egy óriási divathullám, ami néha teljesen elrugaszkodik a racionalitásoktól.

Az, amit a divat nyújt, néha „olyan nesze semmi, fogd meg jól” dolog, pont, mint ez a habcipő. Azon sem csodálkoznánk, ha a sok extrém, hordhatatlan kreáció mellett egyszer ilyennel is előrukkolnának a tervezők.

Sokaknak tényleg csak a márkajelzés a lényeg. Nem beszélve arról, hogy akadnak bőven olyan dizájner kreációk, melyek felvéve nem sokban különböznek egy öltönyzsáktól.

Így is ki lehet jelölni egy divatos irányvonalat, amit követhetnek az emberek.

Furcsa, de egy ital is divatossá válhat. Különleges, prémium ásványvizet kortyolgatni nagyon trendinek számít, a forgalmazó cégek pedig egymással versengenek, kinek a vize származik a legelképesztőbb helyekről. A gleccservízmánia után lehet, hogy könnycseppet fognak palackozni? Ha valaki kitalálja, hogy egészséges, miért ne?

A bőröv után húsöv. Kissé bizarr elgondolás, de jobban belegondolva, hogyan készítik, a bőr változat legalább annyira undorító és szívszorító.

A szakadt farmerek lényegében húsvillantó farmerek.

A hullámos szemöldöktrend margójára tökéletesen illik ez a kép.

Az egészségtudatos életmód hívei nyilván örülnének egy ilyen vegán cipőnek.

Így is követhető a retró divat.

Couture-mosoly.

 

  • Megosztás:
hirdetés