Ernestine Stollberg revütáncos volt a harmincas években, most pedig az Instagram egyik ünnepelt sztárja. Imádja, ha fényképezik, és a legvadabb cuccokat is bátran magára ölti.

A bécsi Park Concept Store nem akármilyen modellel büszkélkedhet: a bájos Erni Stollberg természetes, vicces és zsigerből fotogén, kisugárzásával pedig mágnesként vonzza a rajongókat. Nem mellesleg, idén januárban töltötte be a 97. életévét.

Ernestine Stolleberg minden szempontból különleges: manapság az is ritkaságszámba megy, ha valaki ennyi évet megél, az meg pláne, ha ebben a korban ilyen erős életvidámság és energia sugárzik belőle. Ráadásul a hirtelen jött népszerűséget is nagyon jól kezeli. Az idős nő 95 éves volt, amikor felfigyelt rá az Instagram. Az egész azzal kezdődött, hogy készült róla néhány divatfotó az osztrák Park Concept Store-nak, melyeken bohókás, vagány és különc ruhákban pózolt.

Ernie Stollberg – ahogy mindenki ismeri és emlegeti – korábbról már jól ismerte a divatüzlet két alapítóját és kurátorát. Markus Strasser és Helmut Ruthner jó barátságot ápoltak a kedves és közvetlen idős hölggyel, és egy véletlen folytán fedezték fel, hogy mennyire szereti őt a kamera.

Stollberg úgy kezeli a modellkedést és a vele járó figyelmet, mint egy játékot. Imád pózolni, viccelődni, és ez a lényéből fakad, semmiféle megerőltető dolgot nem talál abban, hogy időnként a fényképezőgép elé áll, hiszen az egészet roppant mókásnak találja.

A fotózások alkalmával Markus Strasser válogatja össze a ruhákat a 97 éves modell számára, aki két évvel ezelőtt bevallotta a Vogue-nak, hogy Ernie Stollberg túl szélsőségesnek találja azt a stílust, amit a Park Concept Store képvisel, és a legtöbb ruhájukat nem viselné az utcán.

Ám, amikor fényképezik, az idős nő ösztönösen érzi, milyen életérzéseket közvetít az általa viselt kreáció, és azt is tudja, hogyan közvetítse ezt a közönség felé.

Az a fotókon is érződik, hogy közvetlenség árad a modellből, akit rengetegen imádnak az Instagramon. Nemcsak a kora, hanem főként az egyénisége miatt tartják őt kuriózumnak a modellszakmában és a divat világában, hiszen már a jelenléte is roppant lelkesítő.

Kiemelt kép: Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés