Az almaecet karcsúsító hatásáról sokfélét lehet látni, olvasni az interneten. Végre valaki összefoglalta a tapasztalatait: nemcsak kibírta a bizarr kúrát, hanem eredményesen zárta, és folytatni akarja.

Az almaecet nevét már kis híján ódákba foglalják azok, akik egészségtudatosan étkeznek, vagy éppen diétáznak. Bárhová kattint az ember az interneten, biztos, hogy előbb-utóbb az arcába ugrik egy almaecetet istenítő recept. Hallottunk mi is az „igyál mindennap egy pohár almaecetes vizet” mozgalomról, de eddig még nem tudtuk rávenni magunkat, hogy kipróbáljuk.

Szerencsére megtette helyettünk a Popsugar szerkesztője, Jenny Sugar, aki szereti ugyan az egészséges táplálékokat, de sohasem sanyargatja magát vaskalaposan. Az első gondja neki is azzal akadt, hogy mégiscsak ecetről van szó, amiből nem szokott üdítőt készíteni az ember.

Ám egy jóakarója tanácsára félliternyi citromos vízbe löttyintette bele az egy evőkanálnyi almaecetet, és így egészen elviselhető ízélményt kapott, mely beszámolója szerint leginkább a sós limonádéra hasonlított. Ráadásul az almaecet kevésbé savas, nem kezdi ki a gyomrot, és a szaga sem annyira szúrós, így könnyen hozzá lehet szokni a nem szokványos italhoz.

Miért és hogyan fogyaszt az almaecet?

Az almaecet olyan értékes tápanyagokban gazdag, mint amilyen az E-, A- és P-vitamin, a kalcium, a szilícium, a magnézium, a nátrium és a foszfor. Ráadásul emésztésjavító rostot és béta-karotint tartalmaz, de éppúgy megtalálhatóak benne az almában fellelhető pektinek.

Tulajdonképpen az almaecet remek béltisztító, megakadályozza a székrekedést, ezáltal megszünteti az étkezések után jelentkező puffadást. Enzimjeivel pedig elősegíti a szervezet zsírbontó folyamatait, és intenzívebb fokozatra kapcsolja az anyagcserét.

Mit lehet ebből tapasztalni egy hét után?

Jenny Sugar egy hétig folytatta az almaecetkúrát. Ő általában délután vagy vacsora után fogyasztotta a diétás elixírt, és pár nap után azt vette észre, hogy a vacsora előtt jelentkező éhségérzete csillapodott, az emésztése lényegesen javult, a puffadás érzésétől pedig végleg elbúcsúzhatott, legalábbis a kúra idején nem jelentkezett nála ez a gyakori tünet.

Azt nem említette meg beszámolójában, hogy fogyott-e, és, ha igen, akkor mennyit, de úgy döntött, folytatja tovább az ecetivást, mert lényegesen jobb lett a közérzete, kevesebbet eszik, az édesség utáni vágya teljesen elmúlt, és nincsenek alhasi görcsei.

Még egy receptet is javasol azok számára, akik ódzkodnak az almaecet ízétől:

  • 1 marék áfonya
  • 1 közepes méretű banán
  • kevés víz
  • 1 evőkanál almaecet
  • Megosztás:
hirdetés