A zöld tea jótékony hatásairól ódákat lehetne zengeni. Nemcsak az egészségre nézve hatásos orvosság, de többször bizonyította, hogy a szépségiparban is helye van.

A zöld tea remek antioxidáns, segít elpusztítani a szabadgyököket, melyek elsődleges felelősei a bőr öregedésének, helyenként ráncossá válásának. Ugyanakkor a mellen, feneken, combon, csípőn elforduló csíkocskákkal, azaz a striával és nem mellesleg a narancsbőrrel szemben is hatásos ellenszer, hála méregtelenítő tulajdonságának.

Ha szükséged lenne egy kis bőrtuningra, akkor mindeképpen érdemes kipróbálni a következő zöld teás pakolást!

Zöld teás pakolás

Hozzávalók:

  • 1 csésze zöld tea
  • 1 evőkanál méz
  • rizsliszt

A szálas zöld teát forrázd le, hagyd három-négy percig ázni, majd szűrd le, és hagyd kihűlni. Add hozzá a mézet és annyi rizslisztet, hogy kenhető, de ne túl kemény pakolást kapj végeredményül. A kifőzött tea helyett használhatsz különleges, porított zöld teát is.

Az arcodra, a hasadon megjelenő striákra vagy akár a narancsbőrödre kend rá a pakolást – utóbbi két esetben praktikus, ha folpackkal betekered magad -, majd negyed órán keresztül hagyd hatni a kencét. Ha letelt az idő, akkor langyos vízzel öblítsd le magadról, és utána kend be a kérdéses területet hidratáló krémmel. Hetente-kéthetente egyszer mindeképpen érdemes alkalmazni ezt a módszert!

  • Megosztás: