A zabot nemcsak fogyasztani érdemes, hiszen a házi szépségápolásban is kiválóan alkalmazható. Jótékony hatását a hajad és a bőröd is megköszöni.

A zab E- és B-vitaminban gazdag, illetve számos gyulladáscsökkentő anyagot is tartalmaz. Ha gyakran fogyasztod, magas rosttartalmával jót tesz az emésztésednek, hiszen kitakarítja a bélrendszert, gyorsítja az anyagcserét, és megszabadít a kórokozóktól. Mivel a rossz emésztés a bőröd állapotát is befolyásolja, már azzal sokat tehetsz a szépségedért, ha az étrended minél több zabalapanyagú ételt tartalmaz.

A zabot házi szépítőszerként is használhatod: normalizálja a bőr pH-értékét és faggyútermelését, kitisztítja a pórusokat, és eltávolítja az elhalt hámsejteket, feltölti az apró ráncokat, rugalmasabbá varázsolja a kötőszövetet, megszünteti a fejbőr korpás tüneteit, valamint tisztítja és dúsítja a hajat. A finom szemű zabpehely már nemcsak szupermarketekben, hanem drogériákban is kapható. Tippet adunk, hányféleképpen alkalmazhatod a zabot a házi szépségápolásban!

  • Megosztás:
hirdetés