Hiába használsz mindenféle ápolószert, és kezeled helyesen a száraz tincseket, ha vizes állapotában rosszul bánsz a hajjal.

Mutatunk három gyakori hibát, ami károsítja a hajat, és a legtöbben elkövetik hajmosás után.

Azonnali szárítás

Ne szárítsd hajszárítóval a csurgó vizes hajat! Egyrészt rengeteg ideig tart, és nehezebb így formázni, másrészt sokkal több felesleges hőhatásnak teszed ki a sérülékeny tincseket. Várd meg, amíg a haj közepesen megszárad, és csak ezután vedd elő a masinát!

Törölközővel dörgölés

Ne úgy segítsd elő a gyorsabb száradást, hogy törölközővel dörgölöd a hajat! Ettől csak jobban törnek a szálak, és felsérted a kutikulát, ami a fürtök fényét és egészségét garantálná. Inkább szárítsd szabad levegőn, vagy, ha erre nincs időd, nyomkodó mozdulatokkal itasd fel a vizet a törölközővel!

Fésülködés

Nem szabad úgy kifésülni a hajat vizesen, mintha száraz lenne, mert ilyenkor nyúlnak a szálak, és megbonthatod a természetes szerkezetüket. Az sem jó azonban, ha hagyod kócosan megszáradni, mert ez töredezéshez vezethet. Szerezz be egy ritka fogú fafésűt és kifésülést könnyítő permetet, fújd be vele a hajad, és óvatosan szántsd végig a szálakat.

  • Megosztás:
hirdetés