Ha egyszer megérzed a kaktuszvirág illatát a bőrödön, nem fogod elfelejteni: a The Body Shop új testápolói különleges élményt nyújtanak, virágos-gyümölcsös aromájuk pedig rendkívül addiktív.

hirdetés

A téli időszakban rendszeresen jelentkező problémát jelent nálam, hogy borzalmasan ki tud száradni a bőröm, és annak ellenére, hogy naponta használok testolajat, sajnos gyakran a viszketésig fajul a helyzet. Ezért nem vetem meg a kényeztető testvajakat, és különösen odafigyelek arra, hogy milyen összetevők kerülnek a bőrömre.

Nemrég kipróbálhattam a The Body Shop új, limitált kiadású testápoló kollekciójának két tagját, a Cactus Blossom testvajat és testradírt. Bevallom, testradírt csak ritkán szoktam vásárolni, mert inkább az otthon összeválogatott, természetes összetevőkre esküszöm.

Most azonban kivételt tettem, hiszen a The Body Shop termékei gondosan szelektált, természetes alapanyagokat tartalmaznak, illetve 100%-ban vegetáriánus és nagyrészt vegán receptúrák alapján készülnek. Ismerem, és időnként használom is a The Body Shop termékeit, melyek minőségében eddig még nem csalódtam. Most sem tettem, pedig kaktuszos testápolót először kentem magamra.

Isteni illatélmény, a puha bőr érzetével megspékelve

Nagyon el tudok kettyenni, amikor egy szépségápoló termék plusz-mínusz élményt nyújt. Gyakorta megesik, hogy az állaga beválik, jó a hatása, de az illatával nem tudok megbarátkozni, vagy éppen fordítva, elbűvölő aromafelhőbe burkol, viszont a bőröm nem szereti. A Cactus Blossom testvajjal és testradírral azonban maximálisan elégedett voltam minden téren.

Talán csak azt nehezményezem, hogy túlságosan addiktív termékek, nálam legalábbis függőséget okoztak, így viszonylag gyorsan elfogynak, és sajnos nem túl olcsók. A kollekció testápolóit éjszaka virágzó, marokkói kaktuszkivonattal gazdagították, és ennek köszönhetően nagyon jellegzetes, friss, gyümölcsös-virágos illatjegyekkel rendelkeznek.

Testvaj

A 100%-ig vegán Cactus Blossom testvaj nicaraguai szezámmagolajat, brazil szójaolajat és Közösségi Kereskedelemből származó ghánai shea- és kakaóvajat tartalmaz. Nagyon finom az állaga, már felkenni is olyan élmény, mintha bársonyba burkolózna az ember. Szinte azonnal puhává varázsolja a bőrt, ragacsos utóérzet nélkül. Az illata annyira bódító és üde, hogy amikor használom, nem fújok magamra parfümöt, nehogy elnyomja.

Az állaga könnyed, és jól felszívódik, nem képez filmréteget a bőrön, ezért akár rögtön harisnyát húzhatunk, nem úgy, mint a legtöbb krém után. A 200 ml-es kiszerelést én kicsit keveslem, de csak azért, mert nagyon gyakran használom, a kezemet, sőt, az arcomat is szívesen kenegetem vele, ha kiszárad.

Testvajat soha nem szoktam az arcomra kenni, mert túl zsírosnak érzem, de ezzel a formulával néha kivételt teszek. Nem ömlött ki tőle az érzékeny bőröm, szépen megnyugtatta a kipirosodott foltokat. Az ára: 5290 forint.

Testradír

A Cactus Blossom testradír egyik tápláló alapanyaga a Közösségi Kereskedelemből származó etióp méz. A málnamag és kovasav szemcsés keveréke gyengéden, de hatékonyan radírozza át a bőrt, ráadásul az összetevőket tekintve teljesen környezetbarát kencéről van szó.

Nagyon gyengéd a bőrhöz, nem karcolja, nem égeti, mégis jól végzi a dolgát. A testvajhoz hasonlóan finom az illata, ami tartósan érezhető. Kipróbáltam az arcomon is, nem okozott irritációt, sőt, egyáltalán nem pirosodott ki tőle a bőröm. A termék 250 ml-es kiszerelésben kapható, 5490 forintért.

  • Megosztás:
hirdetés