A boltokban kirakott mintatermékek hasznos segítségnek számítanak egy-egy kozmetikum kiválasztásakor, de sajnos könnyen veszélyt jelenthetnek rád.

Ha nem vagy kellőképpen óvatos, bőrirritációval, herpesszel vagy akár kötőhártya-gyulladással is szembe kell nézned.

Pattanás és bőrirritáció

Sajnos gyakorta előfordul, hogy az alapozók tesztereinek kupakját nem megfelelően tekerik vissza, ami egyet jelent a beszáradt, csomós mintákkal. Ez még önmagában aligha okozna problémát, de nem ritka, hogy valaki koszos kézzel nyúl bele ezekbe, ami egy érzékeny arcbőrnél a későbbiekben pattanásokat vagy bőrirritációt okozhat. Ha tudod, hogy érzékeny a bőröd, akkor először mindig töröld le a már kifolyt alapozót, sőt, nyomj ki egy keveset belőle, és azt is szedd le róla egy papírzsebkendővel vagy nedves törlőkendővel, ha van kitéve. Csak az ezután kinyomott terméket vidd fel a nyakadra, az állad vonalára, így kiküszöbölheted az esetleges kellemetlen tüneteket.

Herpesz

A rúzzsal sem árt vigyázni, mert nem tudhatod, ki használta már előtted a tesztert. Egy több ajkat is megjárt termék – amit esetleg fertőzött szájjal próbáltak – a te szádon is könnyedén herpeszt okozhat, ezért sosem szabad ezt az ajkakon kipróbálni.

Amit tehetsz, hogy először a kézfejedre kensz pár réteget a kiszemelt rúzsból, majd a már tiszta részhez hozzáérinted az ujjbegyedet, és azt viszed fel a szádra. Ennyi alapján már kiderül, illik-e hozzád az árnyalat, és nagyobb eséllyel kerülheted el a kellemetlen fertőzést is.

Kötőhártya-gyulladás

Talán ostobaságnak tűnik, de azért nem árthat, ha a szemhéjpúderekre, szempillaspirálokra is ügyelsz, mert például egy fertőzött egyén után könnyen te is kötőhártya-gyulladást vagy árpát szerezhetsz. Ezeket amúgy is felesleges kipróbálni, mert a mindennapokban derül ki, hogy mennyire felelnek meg az elvárásaidnak.

  • Megosztás:
hirdetés