A mindennapos testápoló-használattal nem mindenki van kibékülve. A legtöbb lotion ragad, kellemetlen érzést hagy maga után, vagy egyszerűen csak hideg, ezért nem esik jól magunkra kenni.

Bár a testvaj sem sokkal melegebb, nagy előnye, hogy sokkal jobban táplálja és ápolja a bőrt, ezért elég ritkábban használni. Ismerkedj meg vele!

Testvaj használata

A testvaj és a testápoló közötti legnagyobb különbség a kettejük textúrájából fakad. Míg a testápoló egy krémesebb állagú, könnyebb anyag, addig a testvaj sokkal ragacsosabb és sűrűbb, zsírosabb állagot képvisel, ami ijesztőnek tűnhet.

Itt kell elmondanunk, hogy egy jó testvaj lehet, hogy elsőre túl soknak tűnik, azonban pont emiatt sokkal hamarabb megpuhítja a bőrt, hatékonyabb ápolást nyújt. Sőt, a pórusokat sem tömíti el, ahogyan sokan hiszik, látva sűrű megjelenését.

Emellett az is fontos, hogy, míg egy testápoló csak mindennapos használat mellett hozza a tőle elvárt ápolási szintet, addig a testvajat elég hetente kétszer használni, emellett is remekül ápolja a bőrt.

Milyet válasszak?

Testvajakból is egyre több van piacon, mi azt mondjuk, olyat válassz, ami valamilyen natúrkozmetikum családnak a gyermeke, mert ezek természetes hatóanyagai csak még inkább elősegítik a bőr hidratáltságának és feszességének megőrzését.

A kakaóvajjal készült mindig jó választás, de például a shea vajjal vagy makadámdióval készült termékek is nagyon jó bőrápolók.

  • Megosztás:
hirdetés