A bőr folyamatos hidratálása az egész testfelületen fontos, de nem mindegy, mivel teszi az ember, hiszen a száraz, érzékeny hámréteget bizonyos adalékanyagok irritálhatják. Bár rendkívül széles a választék, és rengeteg kíméletes termék kap helyet a polcokon, az összetevők ártalmatlanságáról sok esetben nem lehetünk 100%-ig meggyőződve. Így, ha szeretsz kreatívkodni és gyengéd ápolásra szomjazik a bőröd, akkor próbáld ki a következő testvaj receptjét, mely könnyen összeüthető házilag.

hirdetés

Ultrafinom testvaj házilag

  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 2 evőkanál shea vaj
  • 2 evőkanál kókuszvaj
  • 2 evőkanál édesmandulaolaj

 

Tedd a hozzávalókat hőálló tálba, és helyezd egy lábos forrásban lévő víz fölé. Miután összeolvadt az egyveleg, vedd le a gőzről, majd egy órára helyezd hűtőszekrénybe. Ezután fogj egy kézi habverőt, és magas fokozaton addig verd fel a masszát – körülbelül 5-10 perc -, amíg homogén, szilárd nem lesz. Az illóolajat csak a legvégén add hozzá.

Ezután nincs más dolgod, mint belekanalazni egy üvegedénybe és használni! Nem szükséges hűtőszekrényben tárolnod, de ha azt tapasztalod, hogy megolvadt, akkor tárold hideg helyen, így újból megszilárdul.

A recept összes alapanyaga táplálja, feszesíti, és mélyen hidratálja a bőrt, ráadásul könnyű felszívódású olajokról van szó, melyek nem hagynak zsíros érzetet a hámrétegen. Antioxidánsokban, vitaminokban és tápanyagokban gazdagok, ráadásul nemcsak ráncok ellen jók, de a gyulladást is leviszik, és pluszban gombaölő tulajdonsággal rendelkeznek.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás: