A tej számos, boltban megvásárolható hajpakolás összetételében is szerepel, de miért költenél ezreket rá, ha a töredékéért is elérheted ugyanazt a hatást?

Ráadásul, ha házilag készíted el a hajszépítő csodaszert, biztos lehetsz benne, hogy csak olyan dolgok kerültek bele, amilyeneket te szerettél volna.

Tejes hajpakolás házilag

A tehéntejben található kalcium felvértezi a tincseket a káros hatások ellen, és még a hajhullás visszaszorításában is segít, a tej zsírjai és a proteinek pedig erős fürtöket varázsolnak. Nemcsak könnyebben formázhatóvá és szebbé válnak a tincseid, de a tej remek természetes korpaellenes szer is egyben.

Erre lesz szükséged:

  • 5 rész tej
  • 1 rész méz
  • néhány csepp citromlé

Alaposan keverd össze a hozzávalókat, majd dobd előre a hajadat, és apránként, a hajtőtől haladva vidd fel a tincsekre a keveréket. Az igénybe vett hajvégekre többet is tehetsz, a tövekhez pedig csak keveset, hogy ne zsírosodjanak a fürtök. Érdemes mosdókagyló, kád vagy zuhanytálca felett végezni a műveletet, mert a pakolás csepegni fog.

Ha megvagy, tekerd fel a hajad, és húzz rá törölközőt vagy zacskót, majd hagyd pihenni 20 percig. A hatóidő leteltével alaposan öblítsd ki a hajadból a pakolást – hogy ne ragadjon bele makacsul a hajadba, egy minimális sampont is használhatsz hozzá.

  • Megosztás:
hirdetés