Függetlenül attól, hogy milyen szőrtelenítési módszerben hiszel, veled is előfordulhat, hogy a szőrtelen testfelületet piros pöttyök borítják el. Igen, ez esztétikailag nagyon csúnya, de még rosszabb, hogy fájdalommal és viszketéssel is járhat.

Ha szeretnéd elkerülni a kellemetlenséget, vesd be a következő módszereket. A három közül valamelyik biztosan segíteni fog.

Radírozz

Unalomig ismételgetett tény, hogy a szőrtelenítés előtti radírozás mennyire fontos lépése a beavatkozásoknak. Az elhalt hámsejtek eltávolításával ugyanis felpuhíthatod a területet, amivel nem csak szebb és fájdalommentesebb hatást érhetsz el, de megakadályozhatod, hogy a bőröd gyulladásnak induljon és megjelenjenek rajta a pörsenések. Ajánlunk néhány házilag elkészíthető testradírt, érdemes őket kipróbálni.

Teafaolaj és körömvirágkrém kombó

Mind a teafaolaj, mind a körömvirágkrém gyulladáscsökkentő és nyugtató hatással bír, tehát a kettő kombinációjából született pasztával nem foghatsz mellé. Egyszerűen keverj hozzá 3-4 csepp teafaolajat 10 gramm körömvirágkrémhez és szőrtelenítés után, valamint az azt követő estéken kend be az irritált felületet. Érdemes ilyenkor olyan hálóruhát húzni, amit nem sajnálsz összekenni, a körömvirágkrém ugyanis nagyon könnyen beleragad a szövetbe.

Aloe, te drága

Az aloe vera jótékony hatásairól ódákat lehetne zengeni, de nincs rá szükség, elég ha annyit mondunk, hogy ezt is bevetheted mindennemű gyuladás ellen. A friss aloe levelekből készíts sparyt, majd szőrtelenítés után néhány napig kezelgesd ezzel a szőrtelenített felületet. Itt találod a spray elkészítésének módját!

  • Megosztás:
hirdetés