Néhány óra alatt felkapott lett az interneten az a házi pakolás, melyet egy kanadai szépségblogger ajánlott a szem alatti sötét karikákra.

Így jutott el egy szemészorvoshoz is, aki azonban nem fogadta olyan lelkesen a módszert, mint a blogger követői, sőt, kifejezetten óva int tőle mindenkit.

Ezért ne próbáld ki!

Farah Dhukai egy rövid Instagram-videóban íróból és kurkumából készült pakolást ajánlott a karikás szemre: a keveréket ecsettel vitte fel a bőrére, hagyta megszáradni, majd lemosta. A DailyMail szerint azonban a jelenleg közel 10 ezer kedvelésnél tartó házi praktikát senkinek sem ajánlja Dr. Mark Jacquot.

A szemész szerint ugyanis a szem környéke egy különösen érzékeny terület, amire még az egyébként nem mérgező anyagok is rendkívül káros hatással lehetnek: példának hozta fel a jalapeño paprikát, amit minden gond nélkül megehet az ember, de a szeme közelébe nyilvánvalóan sosem engedné.

Dr. Jacquot elmondta, hogy nem érdemes kockáztatni a keverék szembe jutását, mert mind az író, mind a kurkuma veszélyes lehet a látásra, arról nem beszélve, hogy utóbbi az érzékeny bőrt erősen irritálhatja, sőt, csúnya allergiás reakciót válthat ki, vagy akár égési sérülést is okozhat, tehát több kárt okozhat, mint hasznot.

  • Megosztás:
hirdetés