A szarkalábak jelennek meg elsőként az arcon a ráncok közül, ennek pedig több oka van. A bőr itt kevesebb faggyúmirigyet tartalmaz, mint a test más részein, nincs, ami visszazsírozza, könnyen kiszárad, ráadásul a szem körül állandóan mozog a bőr, és az élénk mimika miatt folyton gyűrődik, ezek a gyűrődések pedig egy idő után ráncokká alakulnak.

Az érzelmeket ki kell fejezni, de szerencsére a botoxon túl is van alternatíva, mégpedig a természetből. A következő három szer csodákra képes a szemkörnyéken.

Szőlőmagolaj

Két apró csepp az ujjakkal a szemkörnyékbe masszírozva pár hét alatt látványos eredményt hoz. A szőlőmagolaj szagtalan, halványsárga olaj, ami tele van értékes zsírsavakkal, antioxidánsokkal, és serkenti a kollagéntermelést is, ami azért jó, mert a bőr ettől feszesebb lesz. Mivel nem lehet rá sminkelni, és nem is szívódik be valami gyorsan, alkalmazását este ajánljuk.

Aloe vera

A felületi ráncok sokszor a vízhiányból fakadnak, amivel valószínűleg az emberek 80%-a küzd, köszönhetően a nem túl jó minőségű vagy rosszul megválasztott kozmetikumoknak, de az elégtelen folyadékfogyasztás is szerepet játszhat benne. Az aloe vera zselé, ami kinyerhetsz a levélből is, csak ne maradjon rajta sárga rész, de vehetsz csomagolva is, nagyon magas víztartalommal bír, ami könnyen beszívódik a bőrbe. Akár szérumként is alkalmazhatod. Egyszerűen kend fe a szemed alá.

Alma

Szintén mélyíti a ráncokat a megvastagodott bőr, melyen megülnek az elhalt hámsejtek. Ezek 28 naponta teljesen lecserélődnek, és a nagyjuk lepereg, de még így is marad épp elég a bőr felszínén. Egy kis reszelt almából remek házi hámlasztót készíthetsz, amit hetente egyszer ajánlott alkalmazni. A megtisztított bőrre vidd fel, tegyél rá egy gézlapot vagy zsebkendőt, hogy ne potyogjon le, hagyd fent tíz percig, majd mosd le, utána pedig hidratálj.

  • Megosztás:
hirdetés