Az interneten számos hasznos és jó tanács olvasható a szépségápolással kapcsolatban, de vannak olyanok is, melyeket nem szabad megfogadni.

A száraz bőr ápolására vonatkozó tippek között is vannak olyanok, melyek nemhogy nem válnak be, hanem kifejezetten rontanak is a helyzeten.

Aloe vera

Az aloe vera tényleg csodaszer, ami segíti a sebgyógyulást, gyulladáscsökkentő és hűsítő hatása miatt pedig a pattanások ellen és az égési sérülések kezelésére is jó, a száraz bőrt pedig remekül hidratálja. A növény gélje önmagában szuper, de az aloe verás spray-t inkább ne fújd száraz bőrre, mert lehet benne alkohol, ami csak ront a helyzeten.

Hámosítók

Sokszor ajánlják bőrszárazság kezelésére a hámosító kenőcsöket antibakteriális és bőrnyugtató hatásuk miatt. Elfelejtik azonban, hogy az ilyen krémek lényege éppen a hámosítás, amire a száraz bőrnek extrán nincs szüksége, sőt, éppen ezt kellene elkerülni.

Margarin

Az egyszerű sütőmargarin valamennyit segíthet, de az olívaolajos margarint hagyd meg a kenyérre, mert hiába van benne a tényleg hidratáló hatású növényi olaj, ugyanígy tartalmaz sót és más adalékanyagokat is, amelyek viszont egyáltalán nem tesznek jót a száraz bőrnek, és valójában a többi típusú bőrnek sem.

  • Megosztás:
hirdetés