Shirley Cook a Proenza Schouler ügyvezető igazgatója, és első ránézésre olyan természetes szépségnek tűnik, aki a divat világában élve sem hagyja, hogy a média nyomása vagy a reklámok harsogó üzenete átvegye az irányítást a józan ész fölött.

Bár az Intothegloss.com-nak adott interjújából kiderül, hogy van néhány fura szépészeti praktikája, összességében úgy tűnik, nemcsak a divat, de a szépségápolás területén is otthon van, így érdemes lehet megfogadni néhány tanácsát.

Ajakápolóból minden fiókjában van

Shirley a magazinnak elárulta, hogy nem szívesen visel sminket, és igyekszik csak annyi festéket használni, amennyit tényleg nagyon muszáj az ő szakmájában – emiatt azonban a szép bőr számára különösen fontos.

Soha nem tusol, mindig fürdik, és minden fürdés alkalmával hámlasztó kesztyűket használ. Imádja a fürdőolajokat, amik nemcsak a bőrének tesznek jót, de a parfümöt is helyettesítik.

25 éves kora óta Dr. Patricia Wexler kozmetikai termékeit használja, de ezenkívül imádja a Chanel Hydramax nevű hidratáló krémét is.

Bár sminkelni nem szeret, a reggeli szépségápolási rutin részét képezi, hogy megfésülje a szemöldökét, amit hatodikos korában kezdett el szedni – pontosabban kezdtek el szedni az idősebb nővérei, így az egykor sűrű szemöldöke mára jócskán megritkult.

Shirley időnként barna szemceruzával erősíti meg a vonalát, a szempilláin pedig a Blinc spirálját használja szívesen, ami tulajdonképpen körbeveszi a szempilla szálait, így azok vastagabbnak és sűrűbbnek tűnnek.

– Amikor lemosod, olyan, mintha apró szempillák lennének mindenhol a mosdókagylóban, nagyon viccesen mutat – áradozott Shirley.

A szemceruzán és a szempillaspirálon kívül Shirley alap sminkkellékeinek részét képezi még a pirosító vagy a MAC bronzosítója, valamint az ajakápoló:

– Ajakápolót mindenhol tartok! Van az összes zsebemben és minden fiókomban belőlük. Most éppen Homeoplasmine-t és Aquaphor-t használok.

Hat hete nem mosott hajat

– Korábban soha nem festettem a hajam, de most, hogy megjelent pár ősz hajszál, kipróbáltam egy színezőt – vallotta be Shirley. – Egy barátom elmesélte nekem, hogy nem mossa a haját, mert az egy idő után önmagától tisztulni kezd, ezért úgy döntöttem, adok neki egy lehetőséget.

– Éppen nyaralni indultunk, és minden este leöblítettem a hajamat, de nem mostam meg, nem használtam semmiféle kozmetikumot, csak a végére tettem egy kevés Moroccanoilt. Mostanra hat hete, hogy nem mosom a hajamat, és remekül néz ki! Ez egészen hihetetlen! Néha használok a tövekre egy kevés száraz sampont, de csak nagyon ritkán.

A Moroccanoil egyébként egy luxus hajápolási márka, a termékek argánolajat tartalmaznak – amit az argándióból sajtolnak ki -, ami gazdag a haj számára fontos vitaminokban.

  • Megosztás:
hirdetés