A mindennapos hajmosás sem a fejbőrnek, sem a hajszálaknak nem tesz jót, ám előfordulhat, hogy a hajad igényli, mert nagyon gyorsan zsírossá válik.

Ebből az állapotból is van kiút, csak ki kell próbálnod néhány apróságot, amivel átszoktathatod a hajadat a ritkább hajmosásra.

Válts sampont!

Ma már rengeteg olyan sampon kapható, amit kifejezetten a gyorsan zsírosodó hajra fejlesztettek ki. Érdemes gyógynövényes natúrkozmetikumot vásárolnod, mert ez nem az alkohol és más káros anyagok szárító hatását kihasználva gyilkolja a fejbőrt és a hajszálakat, hanem tényleg természetes segítséget nyújt, és ápol. Házi hajöblítőt is készíthetsz a hatás fokozására, ennek receptjéért és további tippekért kattints ide!

Öblíts alaposabban!

Sokan nem szánnak elég időt az öblítésre hajmosás után, és a frizurában maradt sampon- és balzsammaradványok miatt a haj már másnap zsírosnak hat. Egy korábbi elmélet szerint a tiszta vizes öblítésnek nyolcszor annyi ideig kell tartania, mint a samponozásnak, és közben ugyanolyan alaposan át kell mozgatni a hajat, főleg a fejtetőnél. Vigyázz, hogy ne legyen túl meleg a víz: inkább langyosra állítsd, de az sem baj, ha rövid ideig hideget engedsz a hajadra, mert ez összezárja a fejbőr pórusait, és csökkenti a faggyútermelést.

Légy türelmes!

Már az is sokat segíthet a hajad állapotán, ha lehetőségeid szerint halogatod egy kicsit a hajmosást. Ha épp nem mész sehová, nyugodtan várj még egy-két napot, vagy amennyit tudsz, de fontos, hogy ez alatt szárazsampont se használj. A dolog önfegyelmet igényel, de ha rendszeresen el tudod halasztani a hajmosást, egy idő után átáll erre a hajad, és nem lesz szükség napi tisztításra.

  • Megosztás:
hirdetés