A szempillaspirál keféjét a szavatossági idő lejárta után is jól lehet hasznosítani, ezért kár az egészet a kukába dobni.

Persze ehhez előbb arra van szükség, hogy alaposan megtisztítsd a festéktől a sörtéket, amit legegyszerűbben szappanos vagy samponos vízzel lehet megtenni.

Egy poharat tölts meg meleg vízzel, tegyél bele valamelyik szerből, majd állítsd bele a kefét 15-20 percre. Ezután alaposan mosd ki, majd ha még szükséges, ismételd a folyamatot addig, amíg az összes festék le nem ázik róla. Csak ezután kezd el más minőségben használni.

Szemöldökkefeként

Ha az apró kefe jó a szempillák kifésüléséhez, akkor a szemöldöködnek is tökéletesen megfelel. Mielőtt megigazítod a szálakat, érdemes az eszközzel átfésülni, hogy tényleg azt húzd ki, amelyik megtöri a szemöldök formáját.

Festékfogó

Ha túl sok festéket vittél fel a szempilláidra, akkor egy régi kefével nagyon könnyen le tudod szedni a felesleget, nem beszélve arról, hogy az összetapadt szálakat is szétválaszthatod ezzel a módszerrel.

Kócos hajszálak

Gyakorta égnek áll a hajad? A szempillaspirál keféjét fújd le hajlakkal és azzal fésüld át a fejtetődet, így glédába állíthatod a kósza, kócos hajszálakat. Persze ehhez ne ugyanazt a kefét használd fel, amit előtte a felesleges festék felfogására használtál.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés