Biztosan számos kozmetikai készítményről hallottál már, mely Q10 koenzimet tartalmaz, de vajon mi is ez, és miért olyan hasznos?

Nemcsak az öregedési folyamatok lelassításában van szerepe, de hiánya komoly betegségeket is okozhat.

Q10 a szervezetben

A Q10 koenzim egy olyan molekula, mely megtalálható az emberi szervezetben, de az évek előrehaladtával egyre csökken a mennyisége, ezért szükség van az utánpótlásra. Amennyiben ez nem történik meg, olyan problémák kialakulásának kockázatát növeled, mint a krónikus fáradtság, a keringési zavarok, valamint a szív- és érrendszeri betegségek.

Sőt, a túl alacsony Q10-szint a bőrödön is meglátszik majd, hiszen a vegyület elengedhetetlen a sejtek megfelelő energiatermeléséhez. Hiánya miatt a bőr öregedése felgyorsul, veszít a rugalmasságából, és megjelennek a ráncok. Ha azonban odafigyelsz a Q10 pótlására, késleltetheted ezt a folyamatot.

Hogyan pótolhatod?

Ha belsőleg szeretnéd megemelni a Q10-szintedet, ezt különböző étrend-kiegészítőkkel is megteheted. A gyógyszertárakban, drogériákban sokféle erre hivatott készítmény közül válogathatsz, de figyelj oda, hogy csak bevizsgált terméket vásárolj, mert a hamisítványok nemcsak hatástalanok, de igen károsak is lehetnek.

Ha a bőröd fiatalságáért tennél lépéseket, válassz Q10-tartalmú kozmetikumokat! Rengeteg arckrém, testápoló, kézkrém és egyéb kence közül válogathatsz a kozmetikai cikkeket árusító üzletek polcain.

  • Megosztás:
hirdetés