A bronzosító és a pirosító használata az egyik legalapvetőbb része a tökéletes smink elkészítésének, hiszen lehet akármennyire szépen festve a szemed vagy a szád, ha a sminked alapja hiányos, akkor mindez semmit nem ér.

Márpedig a pirosító használata nagyon fontos, hiszen segítségével üdévé, egészségessé teheted a megjelenésedet. Eláruljuk, hogyan használd!

Válaszd ki a színedet!

Pirosítóból nagyon sok árnyalat létezik az üde rózsaszíntől kezdve a piroson át egészen a narancsba hajlókig, melyek mind más-más bőrszínhez ajánlottak. Porcelános és világos bőrre elsősorban a barack és lazacos árnyalatok passzolnak, középbarna és napbaríntott színnél a rózsás árnyalatok dominálnak inkább. A szürkés bőrön a rózsaszín élénkebb árnyalatai mutatnak szépen, míg, ha sárgás tónusú a bőröd, elsősorban a narancsos és korallszínek között érdemes nézelődnöd.

Ide vidd fel!

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy a pirosítót az arccsont egészére viszik fel, pedig helyesen csupán a járomcsont tetejére kellene belőle tenni. Ez azért fontos, mert az arc formáját és mélységét a bronzosító adja, a pirosító funkciója annyi, hogy üdébbé, élettelibbé tegye az arcot. Ha elmosolyodsz, könnyen meglátod ezt az ívet, ami egészen az almácskáktól indul, és majdnem a fülig tart. Viszont, miközben felviszed a színezőt, sose mosolyogj, mert megülhet a ráncokban a festék, ami így elronthatja az összhatást.

Mértékkel használd!

Általában két véglet létezik a pirosítóhasználóknál: akik nagyon gyengén, szinte alig láthatóan sminkelnek vele, illetve, akik már-már bohóccá maszkírozzák magukat. A titok a jó ecsetkezelésben rejlik. Miután belemártod a pemzlit a pirosítóba, óvatosan fújd le vagy ütögesd le róla a felesleget. Így tényleg csak annyi marad rajta, amennyire szükség van. Ha mégis több lenne, esetleg kevés, azt egy újabb ecsetvonással tudod finomítani.

Krémes színezőt használsz? Akkor az ujjaid között kicsit morzsold el a pirosítót, és úgy vidd fel az arcodra. Elképzelhető, hogy nagyon intenzív lesz még így is, de, ha eloszlatod – illetve egy zsebkendővel óvatosan felitatod -, akkor pont megfelelő lesz az eredmény.

  • Megosztás:
hirdetés