Ha arra gondolsz, hogy két különböző illatú parfümmel egyszerre fújd be magad, valószínűleg te is elszörnyedsz már az eredmény gondolatától is.

Pedig egy illatszakértő szerint még jól is elsülhet a dolog, csak tudni kell, hogy mit mivel érdemes vegyíteni.

Így keverd a parfümöket!

Nemcsak egyedibbé, de tartósabbá és még kellemesebbé teheted a parfümödet, ha egy másik aromával kombinálod. Steven Claisse illatszakértő elmondta a StyleCasternek, hogy mire kell figyelni, és milyen szabályokat kell betartani a parfümök rétegezésénél.

Kiemelte, hogy ez mindenki számára egyedi lehet, tehát meg kell tapasztalni, hogy neked mi áll jól, de vannak bizonyos irányelvek, melyek segíthetnek. Az első általános szabály, hogy mindig könnyed illatot keverj egy markánsabb aromával, így nem ütik, hanem kiegészítik majd egymást.

Például egy nehéz, vaníliás vagy kókuszos illathoz a leginkább egy lágyabb, friss gyümölcs- vagy virágillat, például eper vagy rózsa illik. A szúrósabb, erős illatokhoz, mint a citrus, jól mennek a fás vagy fűszeres aromák, például a szantálfa és a szegfűszeg.

A szakértő szerint keverhetsz ugyanolyan kategóriájú, de más erősségű illatokat is, például két virágillatot: egy könnyed rózsát és egy nehezebb gyöngyvirágot is, a lényeg, hogy jól illeszkedjen a személyiségedhez.

  • Megosztás:
Címkék: