Reggelente sokak szembesülnek azzal a tükörben, hogy az éjszaka nem volt olyan pihentető, mint kellett volna, és karikák éktelenkednek a szemek alatt, esetleg puffadt a szemkörnyéki bőr. Minimális idő alatt rendbe lehet azonban hozni a dolgokat.

Persze reggel az embernek rengeteg dolga van, de, ha be tudsz szorítani 10 percet, akkor olyan lesz, mintha órákkal többet aludtál volna.

Pakolás karikák ellen

A karikás, puffadt szemeket általában a kevés alvás okozza, de állhat vérszegénység is a háttérben, ahogy a dohányzás vagy a túlzott alkoholfogyasztás is, és meg kell említeni, hogy a kevés folyadék is negatívan hat a szem körüli bőrre. A gyors megoldás az, ha felpörgeted itt egy picit a vérkeringést, illetve, ha az erek összehúzódnak. Ezenkívül nem árt, ha meg is erősíted a bőrt.

A pakoláshoz nem kell sok minden, csupán élesztő és uborka, az előbbi tele van B-vitaminnal, kisimítja az apróbb ráncokat, szarkalábakat, az utóbbi pedig hidratál. A pakoláshoz az uborkát reszeld le, majd keverd el az élesztővel. Egy-egy evőkanálnyit használj mindkettőből, a lényeg, hogy az eredmény ne folyós, hanem krémes legyen. Az pedig különösen fontos, hogy az uborka hideg legyen.

Tedd fel 10 percre a szemek alá, reggel elég előtte vízzel megmosni a bőrt. Elvileg nem potyog le, de jobb, ha vízszintesbe kerülsz. Óvatosan töröld le egy vattakoronggal, ha letelt az idő, mosd le a maradékot, majd hidratáld a bőrt. A szemkörnyék kisimul, a karikák kevésbé lesznek láthatóak.

  • Megosztás:
hirdetés