Az élesztőt nem szokás szuperélelmiszerként emlegetni, pedig bőven lehetne. A főzéshez is használatos puha, krémes élesztőben rengeteg B-vitamin van, pontosabban B1-, B2- és B6-, valamint E-vitamin, kalcium, kálium és vas is.

Nagyon sok mindenre jó, és minden bőrtípusra használható. Az alábbiakban egy olyan receptet mutatunk, ami feszesít, élettelivé teszi a bőrt, és segít a pattanásokon. Száraz, zsíros, kombinált bőrre is használható.

Pakolás ráncok és pattanások ellen

Ehhez az arcmaszkhoz igazán nem kell sok minden, 90 forintból meg is van, sőt, még kevesebből is, hiszen az élesztőből nem fogsz elhasználni egy egész kockát.

Hozzávalók:

  • 1 tojásfehérje
  • egy evőkanálnyi élesztő

A két hozzávalót keverd el alaposan, ha teheted, botmixerrel vagy aprítógépben keverd össze. Vidd fel a megtisztított, leradírozott bőrre, és hagyd fent, amíg megszikkad. Ezután az ujjbegyeiddel óvatosan dörzsöld le, majd a felesleget langyos vízzel mosd le. Ezután hidratáld a bőrt.

Sajnos nincs valami kellemes illata, viszont nagyon hatásos. Elfogyasztva pedig szintén jót tesz. Bár sokan nem szeretik, az aknés, pattanásos bőrrel csodákat tehet. Egy nagyobb borsónyi mennyiséget érdemes naponta megenni. Ha nem szereted az ízét, egy korty vízzel vedd be, mintha orvosság lenne.

  • Megosztás:
hirdetés