A menyasszonyi sminket mindenképpen próbáld le még az esküvő előtt, hogy ne a nagy napon jöjj rá, ha egyáltalán nem áll jól.

Mielőtt kitalálod, hogy milyen színekkel dolgozol, tudd, hogy melyek azok az árnyalatok, amelyeket nem érdemes használni, mert öregítenek!

Matt barna

A barna szín úgy általában is öregít, de a szem körül alkalmazva megviseltnek, fakónak mutatja a tekintetet és az arcot is. Ez csak fokozódik, ha a smink matt, és minél sötétebb barna a szemhéjpúder, annál jobban érvényesül az öregítő hatása. Helyette használj csillogó, arany vagy bronz beütésű szemhéjfestéket!

Sötétvörös

Nagyon divatosak az erős színű, sötétpiros vagy lilás vörös rúzsok, pedig ezek miatt nemcsak fáradtnak tűnik az arc, de még az ajkak is vékonyabbnak látszanak, a száj pedig keskenyedik, mintha folyton csücsörítenél. Inkább világos, eperpiros rúzst használj, vagy rózsaszínes, az ajkak természetes árnyalatától csak kicsit eltérő, csillogó szájfényt.

Fekete

A fekete nem tabu, de csak akkor, ha mértékkel használod. A túl erős kontúr kicsinek és karikásnak mutatja a szemet, valamint keménnyé teszi a legnőiesebb vonásokat is. Csak vékony vonalat húzz vele, azt is csak a külső szemzug és a mozgó szemhéj közepe felett – innen inkább fehéret használj, amit egy fültisztító pálcika segítségével moss össze a feketével.

  • Megosztás:
hirdetés