Az olívaolaj nemcsak belsőleg fogyasztva egészséges, ősszel különösen jól jöhet számos jótékony tulajdonsága. 

A természetes haj-, bőr- és körömápoló sajnos nem tartozik a legolcsóbb termékek közé, de egy 200 ml-es kiszerelés már jó befektetés, mert elég mindhárom részre, és akár ezer forint alatt megoldható.

Hajápolás

Ha nem szeretnéd, hogy az őszi időjárás viszontagságai miatt tönkremenjen a hajad, bevetheted az olívaolajat. Száraz tincsekre vagy töredezett, szétnyílt hajvégekre ajánlott, méghozzá hajöblítőként használva. 2,5 dl meleg vízhez adj két evőkanál olívaolajat, keverd el, és öblítsd át vele a hajad. A hajvégekre külön vigyél fel egy kevés hígítatlan olajat. Csavarj a fejedre egy törölközőt, majd fél óra múlva moss hajat samponnal. A zsírosodás elkerülése érdekében öblítsd ki alaposan a fürtöket, mert az olívaolaj tapad. Hetente kétszer alkalmazd.

Bőrápolás

A hűvös levegő és a szél nemcsak a hajat, de a bőrt is kikezdi. Ilyenkor könnyebben lesz száraz az arc, a kéz vagy szinte bármelyik testrész. A kritikus részeket naponta kétszer masszírozd át némi tápláló olívaolajjal. Ez az anyag hidratáló tulajdonsága mellett remek öregedésgátló hatással is bír, ehhez pedig pakolásként is alkalmazhatod. Egy tojássárgája és egy evőkanál olívaolaj keverékét vidd fel az arcodra hetente egyszer, hagyd hatni, amíg meg nem szárad, majd alaposan öblítsd le.

Körömápolás

A körmöknek is szükségük van a rendszeres ápolásra, különösen, ha lakkozod őket, mert ebben az esetben fokozottan kiszáradhat a köröm és a körömágy is. Erre is tökéletesen alkalmaz az olívaolaj. Készíthetsz belőle tápláló körömolajat is, vagy egyszerűen bedörzsölheted hígítatlan olívaolajjal a körmödet és a mellette lévő bőrt minden második este, lefekvés előtt. Reggel öblítsd le a felesleget, amit nem szívott be az ujjad.

  • Megosztás:
hirdetés