Az idő hűvösebbre fordulásával a bőrnek szüksége van arra, hogy ne csak a vizet pótold, hanem, hogy védelmet is nyújts neki. Ősszel mindenképpen érdemes gazdagabb krémeket választani, persze jó összetevőkkel.

A legegyszerűbb módszer az, ha a megszokott krémedet felturbózod pár csepp növény olajjal – mandula, jojoba, szőlőmag -, amit este adsz hozzá. Nappalra lehet, hogy túl zsíros lenne tőle a bőröd, de, ha nem tapasztalod ezt, akkor nyugodtan használhatod reggelente is.

Hamarosan tapasztalhatod, hogy a bőröd tömörebb lesz, rózsásabb, élettelibb.

Olajokat a bőrre

Persze magában is használhatóak az olajok, de nem mindegy, hogy hogyan. Bár önmagukban is táplálják a bőrt, sokkal jobb, ha valamilyen hidratáló anyaggal együtt viszed fel, így ugyanis mélyebben bejutnak a bőrbe. Bár nem elegyednek a vízrészecskékkel, hozzájuk kapcsolódva jobban beszívódnak.

Egyszerű, de nagyon hatásos, ha nedves arcbőrbe masszírozod a kedvenc olajodat. Nem szívódik be pillanatok alatt, de nem is ez a cél. A megtisztított bőrt ne töröld meg, hanem így vidd fel rá. Egy pár perces arcmasszázs amúgy is csodákra képes. Még jobb, ha aloe vera zselével párosítod az olajat.

Ugyanezt elvégezheted a testeden is, ez főleg egy forró fürdő után jó, különösen, ha alaposan leradíroztad a bőrödet előtte. Így az elhalt hámsejtek nem állják útját a tápanyagoknak, a nyitott pórusokon keresztül pedig mélyre eljutnak.

Az illóolajokkal ugyanakkor vigyázni kell. Soha nem szabad őket közvetlenül a bőrre kenni, csak nagyon híg koncentrációban, de van, akinél még így is allergiás reakciót válthatnak ki.

  • Megosztás: