Már biztosan unásig hallgattad azt, hogy csak napvédővel szabad az utcára menni, mert nagy a bőrrák kockázata, ráadásul a bőr is gyorsabban öregszik majd, ha nem így jársz el.

Ez így is van, jó, ha minden kilógó testrészedet szépen bekened a megfelelő napvédővel, de mi van akkor, ha téged nem az évekkel később kialakuló ráncok foglalkoztatnak, hanem a hunyorgástól, vízhiánytól, strandolástól felbukkanó mostaniak?

Az alábbi három tippel könnyen rendbe hozhatod a bőrödet, és nemcsak a látvány a fontos, hanem az is, hogy a bőr megkönnyebbül, és hálás lesz a törődésért.

Egy kis spricc

Úri dolognak tűnhet a palackozott ásványvíz-spray, de érdemes beruházni egyre, mert valóban frenetikus a hatás. Folyamatosan hidratálják a bőrt, és felfrissítik. Egy nap, nagy melegben, háromszor érdemes átfújni vele az arcot és a dekoltázst, akkor is, ha épp az irodában ülsz. Ha ugyanis megy a légkondi, a levegő szinte biztos, hogy túl száraz körülötted.

Ezek a termékek nem olcsók, főleg, ha azt nézzük, hogy nem egész két deci ásványízről van szó, persze lehetnek benne még vitaminok és mindenféle ápoló anyag, de két-háromezer forint picit sok értük. Te magad is előállíthatod nagyon könnyen, csupán egy pumpás, alaposan kimosott flakonra és ásványvízre van szükséged.

Egy kis masszázs

A mimikai ráncok a napfény hatására nagyon elmélyülhetnek, hiszen állandóan hunyorogsz, ráncolod a homlokodat. Esténként ezért alkalmazz egy kis olajos masszázst, mandula- vagy szőlőmagolajjal, gyengéd körkörös mozdulatokkal, hogy ellazuljanak az izmok. Az olajokban található tápanyagokat a bőr könnyen felszívja, feszesedik tőlük. Nyugodtan alkalmazhatod ezt a módszert a szarkalábak ellen is.

Egy kis pakolás

Ha strandon voltál, vagy a napon tartózkodtál sokat, akkor este mindenképpen tegyél fel egy hidratáló arcmaszkot, ami pótolja a nedvességet. Ez lehet házi, uborkából készült például, de, ha van otthon aloe verás zseléd, az is tökéletesen megteszi. Alkalmazhatsz boltit is, a lényeg, hogy vizes, zselés alapút válassz, ami nem szárít. Ne válassz lehúzható maszkot, az csak kiszipkázza a nedvességet a bőrből.

  • Megosztás:
hirdetés