Tévhit, hogy egész évben használhatod ugyanazt az alapozót, ugyanabban az árnyalatban, hiszen a bőröd tónusa a napsütés hatására akkor is változik, ha nem direkt akarsz barnulni, csak egyszerűen közlekedsz nappal.

Hamarosan esedékes a csere, ezért összegyűjtöttük, melyek azok a szempontok, amelyeket feltétlenül figyelembe kell venned, mielőtt kiválasztod a számodra tökéletes nyári alapozót!

A színárnyalat

Ha terveid szerint nem töltesz rendszeresen órákat a napon, és nem célod túlzottan lesülni, elég lesz a megszokottnál egy árnyalattal sötétebb alapozó. Ha azonban szeretnél sokat barnulni, könnyen lehet, hogy két különböző színű kencére is be kell ruháznod, ezért érdemes kisebb kiszerelést választanod – először egy, majd két árnyalattal sötétebb alapozót vegyél. Az arc bőre nem barnul olyan drasztikusan, mint mondjuk a felkar, ezért a három árnyalatnyi különbség már valószínűleg sok lenne.

Az állag és az összetétel

Mivel nyáron könnyebben megizzad az ember, mint télen, a legjobb, ha vízálló, de olajmentes alapozót választasz, mert ez alatt anélkül tud lélegezni a bőr, hogy lefolyna a festék. Fontold meg, hogy kipróbálsz valamilyen matt alapozót is, vagy legalább beruházol egy mattító púderre, mert ezekkel elkerülheted, hogy az arcod kifényesedjen a melegben.

  • Megosztás:
hirdetés