A narancsbőr hátterében nem áll sok minden, elsősorban genetikus és életmódbeli okok miatt alakul ki. Az előbbiekkel nem nagyon lehet mit kezdeni, a laza kötőszövet öröklődik, az utóbbival azonban elég sok mindent. Sőt még a kellemetlen örökséget is kompenzálni lehet odafigyeléssel.

A narancsbőr eltüntetése

A cellulitot a megnagyobbodott zsírsejtek okozzák. A zsírlerakódás mellett a pangó vér- és nyirokkeringés az oka, illetve a laza kötőszövet, hogy a bőr egyenetlen lesz, göröngyös. Azt is mondhatnánk, hogy a narancsbőr nem esztétikai, hanem egészségügyi probléma, és már csak ezért is érdemes kezdeni vele valamit, hiszen anyagcsereproblémákra, egészségtelen életmódra utal. 

Hiába érzi sok nő, nem egyik napról a másikra jelenik meg, ez nem így van, inkább évek alatt romlik odáig a helyzet, hogy már szembetűnő a dolog. A legtöbben tavasz végén kapnak észbe, hogy jó lenne eltüntetni, de sajnos két hét alatt nem párolog el a narancsbőr, és nem is a csodakrémektől fog eltűnni. Sajnos komoly életmódváltás szükséges hozzá, mind táplálkozásban, mind mozgásban. Összeírtuk, hogy melyek a sarkalatos pontok a kérdésben. Ha ezeket betartod, akkor nyárra már láthatóan javulni fog a helyzet. 

  • A hízást, a zsírsejtek megnagyobbodását elsősorban a túlzott szénhidrát-, illetve cukorbevitel okozza. A legnagyobb eredményt éppen ezért a low carb étrenddel lehet elérni, melyben hús, halak, zöldség, tojás, kevés gyümölcs és tejtermékek, valamint magvak szerepelnek és rengeteg víz. Nem véletlen, hogy szupermodellek is eszerint étkeznek. A cukor, a kenyér, a tészta, a sütemény, ami búzaféléből készül sajnos mind gyorsan felszívódó szénhidrát. A teljes kiőrlésű változatoknál annyi a különbség, hogy ott a növény rostjai is megmaradnak, de ettől még szénhidrát. A barna cukor és a méz sem jó alternatíva, hiába természetesebbek, a testen belül már ugyanúgy működnek, mint a finomított fehér cukor.
  • A mozgás elengedhetetlen a cellulit kezelésében, ugyanis a felfrissült, élénkebb vérkeringés hat a nyirokkeringésre is, felgyorsul az anyagcsere. Az intenzív mozgás csökkenti a zsírsejtek méretét, feszesíti a bőrt, és természetesen, optimális kalóriabevitel mellett, fogyaszt is. A narancsbőr eltüntetéséhez elsősorban aerob edzést érdemes végezni, mert ettől várható a zsírvesztés. Futás, aerobic, ellipszis-tréner, intenzív biciklizés, ami folyamatos, mind segíthetnek. Minden második nap sort kell keríteni rá, sajnos heti kétszer fél óra nem elég.
  • Bármilyen más módszer, a zsírleszíváson kívül, csak akkor hatékony, ha ez a fenti kettő megvan. A szauna serkenti az anyagcserét, a masszázs és különböző zsírtörő kezelések fellazítják a zsírállományt, de önmagukban szinte feleslegesek, ideig-óráig lehet, hogy jobban néz ki tőlük valaki, de ha nem változtat az életmódján, akkor gyorsan visszatérnek a göröngyök. A narancsbőr elleni krémek a bőrfelszínt hidratálják, és nem jutnak el olyan mélyre, ahol a zsírsejtek vannak, ezt nem árt tudni. A dohányzás és az alkohol elhagyását meg sem kellene említeni, mindkettő romboló hatással van a bőrre, kis mennyiségben is.
  • Megosztás:
hirdetés