Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a nem megfelelő napozás milyen sokat árt a bőrnek. Az UV-sugarak nem csupán felgyorsítják a ráncok megjelenését, de sajnos – ahogyan arról sokszor hallani – a bőrrák kialakulásában is szerepet játszanak. Pontosan ezért nagyon fontos a fényvédelem, mind a nyaralások, mind a hétköznapok alkalmával, hiszen utóbbi esetben is könnyen előfordulhat, hogy huzamosabb ideig kell a napon tartózkodnod.

A boltok polcain számos fényvédő terméket lehet találni, különféle faktorszámokkal és extra hozzávalókkal, melyek még nagyobb védelmet ígérnek, ugyanakkor házilag is készíthetsz naptejet, mindenféle kemikáliától mentesen. Ha érzékeny a bőröd, kifejezetten ajánljuk.

Naptej házilag

Hozzávalók:

  • 50 g shea vaj
  • 50 g lanolin
  • 25 evőkanál szezámolaj
  • 15 g sunblocker por – a titán-dioxid és cink-oxid keveréke

A sheavajat a lanolinnal és a szezámolajjal együtt olvaszd fel gőz felett. Amikor teljesen megolvadtak és összekeveredtek a hozzávalók, akkor keverd bele a sunblocker port is. Töltsd az elkészült naptejet egy üres flakonba, és, ha kihűlt, már használhatod is.

A sheavaj és a lanolin remek bőrápoló egyveleget képez, a fényvédő szerepét pedig a szezámolaj és a sunblocker por adja. Az olaj egyébként arról is gondoskodik, hogy fürdőzés közben se jöjjön le olyan könnyen a naptej.

  • Megosztás:
hirdetés