Sokan úgy gondolják, nincs igazi jelentősége, hogy a nappali és az éjszakai krémet a csomagoláson feltüntetett napszaknak megfelelően használják-e.

Pedig nem egyszerű reklámfogásról van szó, és nem véletlen, hogy kétféle arckrém létezik. Te tudod, mi a különbség?

Miért ne cseréld fel?

A bőrt egészen más hatások érik nappal, mint éjjel, és a napszak szerint használatos krémek ezekhez alkalmazkodva fejtik ki hatásukat. Ha felcseréled őket, a kencék jótékony tulajdonságai nem érvényesülnek, sőt, még ellenkező hatást is kiválthatnak.

Erre jó a nappali krém

Napközben a bőr egészen más állapotban van, mint éjjel, ezért a nappali krém összetevői különböznek az éjszakára szánt változattól. Amellett, hogy védenek a kiszáradástól és az időjárás viszontagságai miatt bekövetkező repedezéstől – különösen télen -, általában fényvédő funkciójuk is van, és az UV-sugárzás elleni védekezésben is a segítségedre lehetnek. Ezenkívül a nappali krém antioxidánsokban gazdag.

Mit tud az éjszakai krém?

Éjjel a bőr is regenerálódik, és ezt a folyamatot segíti az éjszakai krém is. Véd a kiszáradás ellen, és nagyobb mértékben tartalmaz olyan hatóanyagokat, melyek miatt nem szerencsés, ha a bőrt túl erős, például nappali fény éri. Az éjszakai arckrémek intenzívebben hidratálják a bőrt, mint a nappali társaik, több bennük a C-vitamin, és alkalmazkodnak a bőr bioritmusához.

  • Megosztás:
hirdetés