A méz ezerarcú csodaszer a szépségápolásban, nem véletlen, hogy olyan sok kozmetikum alapját képezi.

A folyékony arany fertőtlenít, hidratál, és elbánik a szabadgyökökkel is, így tulajdonképpen pont arra a három problémára gyógyír, mely a szépségápolásban a legfontosabb. Eláruljuk, hogyan használd!

Ajakírként

A hidegben nagyon könnyen kiszáradnak az ajkak, ezért ilyenkor fokozott hidratálásra van szükség, amit akár mézzel is megtehetsz. Fogmosás után óvatosan dörzsöld át a szádat a fogkeféddel, hogy serkentsd a vérkeringést, majd egyszerűen mézzel kend be az ajkaid – lehetőleg bírd ki 15-20 percig, hogy nem nyalod le az édes hidratálót. Ha ezt hetente kétszer-háromszor megteszed, tökéletesen puhává varázsolhatod az ajkaidat. Ha nem bírod ki, akkor viszont készítsd el a következő házi ajakápolót, szintén mézzel.

Testápolóként

A méz hidratáló hatását nemcsak a szádon, hanem a testeden is használhatod. Ha a bőröd a fűtött szobától és a forró fürdőtől szárazzá válik, akkor keverj össze néhány csésze tejet feleannyi mézzel, és forrald össze a kettőt. Amikor kellőképpen kihűlt, egyszerűen vidd fel a bőrödre vékony rétegben, és hagyd rajta 10-15 percig, majd langyos vízzel öblítsd le magadról. A méz és a tej hidratál, így bőröd újból visszanyerheti korábbi feszességét.

Arcpakolás

A méz antibakteriális hatással bír, ezért pattanásos, aknés és érzékeny bőr esetén nagyszerű segítség. Akár magad is kikeverhetsz egy kevéske natúr joghurtból és mézből pakolást, de a következő receptet is kipróbálhatod, amihez még fahéjra és szegfűszegre lesz szükség. Ezek szintén gyulladáscsökkentő, gombaölő és fertőtlenítő hatásúak.

  • Megosztás:
hirdetés