A száraz és töredezett haj egészségtelen benyomást kelt, sajnos ezt már hiába próbálod összefogni, kontyba tűzni, akkor is igénytelennek hat.

Ez különösen igaz a téli időszakban, amikor a kinti hideg, illetve a benti száraz levegő hőmérsékleti különbsége miatt a haj elveszíti a rugalmasságát és a színét is. Van megoldás, úgy hívják, mandulaolaj.

Az indiai nők is esküsznek rá

A mandulaolaj igazi csodaszer, ha hajápolásról van szó. Az E-vitaminban gazdag, hidegen sajtolt olaj erősíti, és fényessé teszi a száraz és emiatt fényét vesztett hajat. Csökkenti a hajhullás mértékét, és a korpa ellen is kiválóan alkalmazható. Ápolja a töredezett hajvégeket, és visszaadja a haj egészséges színét.

Az indiai nők esküsznek a mandulaolaj hatására, amit el is hiszünk, ritkán látni olyan indiai hölgyet, akinek csúnya, száraz és töredezett lenne a haja. Ha te is ragyogóan fényes és egészséges a hajkoronára vágysz, akkor készítsd el az alábbi hajpakolást!

Mandulaolajos hajpakolás

Hangsúlyozzuk, hogy a pakolást tényleg csak akkor használd, ha a hajad száraz, mert a zsíros hajat még inkább elolajosítja, erre pedig biztosan nem vágysz, ha amúgy is mindennapos rutin a hajmosás.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál mandulaolaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál rózsavíz

A mandulaolajat az olívával keverd össze. Add hozzá a rózsavizet, majd a kapott pakolást dolgozd bele a már megmosott, nedves hajba. Lehetőleg a hajvégeken oszlasd el a legnagyobb mennyiséget, a fejtetődre ne tegyél sokat.

Hagyd rajta öt-tíz percig, attól függően, milyen mértékű ápolásra van szükséged. Ezután alaposan öblítsd ki a hajadból.

A pakolás arányai változhatnak attól függően, hogy milyen hosszú, illetve mennyire dús a hajad.

  • Megosztás:
hirdetés