Ősszel is szükség van a bőr ápolására, különösen a hűvös, szeles időben, amikor gyorsabban kiszárad, mint általában.

A táplálásnak fontos része a bőrradírozás, amivel a felesleget eltávolítva könnyebben bejutnak az értékes anyagok a bőrbe. A következő receptet akkor is használhatod, ha érzékeny bőröd van.

Kókuszos bőrradír

Az alábbi bőrradír több szempontból is hasznos. Nemcsak megszabadít az elhalt hámsejtektől, de a benne lévő kókuszvaj táplálja és nyugtatja a bőrt, jól hidratál, és remek antioxidáns. A harmadik szuper tulajdonság, hogy nagyon kellemes illata.

Erre lesz szükséged:

  • 2 evőkanál kókuszvaj
  • 1 kávéskanál méz
  • néhány csipet kókuszreszelék

A fenti mennyiség egy használatra elég. Vegyél elő egy kis edényt, és tedd bele a kókuszvajat. Add hozzá a mézet, és várj, amíg annyira felolvad a vaj, hogy keverni lehet. Ha felgyorsítanád a folyamatot, beteheted néhány másodpercre a mikróba, de csak alacsony hőfokra, rövid időre.

Ekkor jöhet a kókuszreszelék: keverj bele annyit, hogy a massza a kavargatás után sűrűvé és darabossá váljon. Ha nagyon érzékeny vagy száraz a bőröd, a reszeléket ne egyben add hozzá, hanem őröld finomra egy daráló segítségével. Ha még kíméletesebbé tennéd a bőrradírt, hígítsd egy kevés langyos vízzel! Az egész testeden használhatod.

  • Megosztás:
hirdetés