A kókuszolaj olyan, mint valami alternatív három az egyben ápoló, ugyanis a hajon, a fejbőrön, a körmökön és a bőrön alkalmazva is hatékony segítség.

Nincs szükség arra, hogy hosszasan válogass a drogériák termékei között, ha jót akarsz magadnak, használd ezt, tényleg minden problémát megold!

Hajápolóként

Töredezett hajvégek? Fényüket vesztett tincsek? Korpa? Egyik sem jelent problémát a kókuszolaj számára. A benne található anyagok nem csupán ápoló hatással bírnak, de gombaölőként is hatékonyan funkcionálnak, így lehet, hogy az olaj a korpával is leszámol.

Mielőtt alkalmaznád, tedd a kókuszolajos üvegcsét egy pohár meleg vízbe, hogy könnyen kenhető legyen, azután vidd fel a hajadra. Értelemszerűen, ha a töredezésre használnád, csak a végekre kenj, ha korpára, akkor viszont a fejbőrbe masszírozz egy borsónyit belőle. A kókuszolajnak tíz perc kell, hogy kifejthesse hatását, de még jobb, ha legalább fél órát hagyod hatni. Heti egyszer ismételd meg, egy hónap múlva már nem fogsz ráismerni a frizurádra.

Körömre

Ha gyengék a körmeid, netán körömgombával küzdesz, akkor is bevetheted a kókuszolajat. Egyrészt a benne található aminosavak erősítik a körmöt, másrészt a már említett gombaölő tulajdonsága segít a gombás fertőzések és a sárgára színeződött köröm gyógyításában. Csupán annyit kell tenned, hogy esténként bedörzsölöd a körmeidet, körömágyadat a kókuszolajjal, kesztyűt vagy zoknit húzol éjszakára, és reggel lemosod az olajat. Ismételd addig, amíg a probléma meg nem oldódik.

Bőrápolásra

A kókuszolaj remek hidratáló, nem véletlen, hogy számos kozmetikum alapanyagaként is ismert. Nemcsak a sima bőrszárazsággal, de a már kirepedezett sarokkal is elbír telített zsírjainak hála. Felhasználása nem bonyolult, az előzőekhez hasonlóan ott kell a bőrbe masszírozni, ahol a probléma jelen van, de, ha ennél is jobbat szeretnél, mutatunk egy kókuszolajos, házilag elkészíthető testápolót.

  • Megosztás:
hirdetés