A klorofill a növények zöld színanyaga, amit a fotoszintézis során állítanak elő. Rendkívül értékes hatóanyag, amit külsőleg kozmetikai termékekben, belsőleg pedig bizonyos zöldségek és étrendkiegészítők formájában vehetsz magadhoz.

A klorofill fiatalít és pattanások ellen is hatásos

A klorofill mindkét formában hatásos, ám belsőleg fogyasztva jócskán megduplázhatod a szervezetre gyakorolt jótékony hatásait. Elsősorban kiváló méregtelenítő, semlegesíti a máj munkáját nehezítő nehézfémeket és egyéb méreganyagokat. Mindezt úgy teszi, hogy azokat sókká alakítja, így elősegítve könnyebb ürülésüket a bélrendszeren keresztül.

Erős gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságú, elősegíti a vérképzést, a sejteket pedig ellátja oxigénnel. Számos antioxidáns anyagot tartalmaz, amik védik a sejteket és elősegítik azok folyamatos regenerációját. Ha rendszeresen fogyasztasz klorofill tartalmú zöldségeket, nagyon sokat teszel a fiatalság megőrzéséért, mind külsőleg, mind belsőleg. Ezen kívül a pattanással küzdőknek is ajánlott rendszeres fogyasztása, hiszen szépen elbánik a zavaró bőrhibákkal.

Klorofillt a zöld színű zöldségek tartalmaznak, illetve az alga és különböző csírafélék. A galériában ezek közül gyűjtöttük össze a leghatásosabbakat, amiket mindenképpen érdemes beépíteni a napi étrendbe.

 

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés