Nekem tulajdonképpen semmi bajom a megszokott, krémes hajfestékekkel. Az elmúlt évek során már professzionális szintre fejlesztettem a használatukat, így mindig gyorsan, csöpögés és maszatolás nélkül, egyenletes hajszínnel zárom a műveletet. Sajnos korán őszülő típus vagyok, és, bár még nem nézek ki úgy, mint Holle anyó, az eredeti sötétbarna hajszínemben az a néhány ősz szál is feltűnően rikít.

Ezért a legfontosabb, amit elvárok egy ilyen terméktől, hogy jól és tartósan fedje el a deres tincseket. Sajtócsomagban kaptunk Wellaton Permanent Colorant-Mousse hajfestékeket, melyek közül én a középbarna, 4/0-s árnyalatot választottam, mert az állt a legközelebb az eredeti hajtónusomhoz. Reméltem, hogy a pofonegyszerű alkalmazási mód lerövidíti majd a fürdőszobában töltött időt, bár eddig sem piszmogtam sokat egy ilyen művelettel.

A fedés jó, a felkenés kiborított

Tulajdonképpen minden adva van ahhoz, hogy a habos Wellaton használata roppant könnyű legyen. Hiszen nem kell mást tenni, mint az egyik flakon tartalmát beleönteni a másikba, jól összerázni, végül rácsavarni az adagolót, és a kifújt habot eloszlatni a hajon, samponozó mozdulatokkal. Gyerekjátéknak tűnik, nekem azonban mégsem ment ennyire simán, de lehet, hogy csak én vagyok béna hozzá. Úgy döntöttem, hogy a kesztyűre fogom!

Hozzászoktam már, hogy az ecsettel precízen hozzáférek minden nehezen elérhető területhez, és ebben az esetben sosem zavart az a tény, hogy a hajfestékhez csomagolt kesztyű kétszer nagyobb a kezemnél. Nem gondolkodtam előre, így nem szereztem be megfelelő méretű gumikesztyűket, és valójában ez okozta a szerencsétlenkedést. A hosszú, festékes nylonujjak irányíthatatlanná váltak, és miközben ide-oda csapódtak az akaratom ellenére, szépen összekentem velük a homlokomat, a füleimet és a nyakamat is.

A másik problémám az volt, hogy a flakonra applikálható adagoló nem pumpaként működik, vagyis a flaskát nyomogatva lehet kisajtolni belőle a habot. Ám, ha az ember a két kis kacsójával dörzsöli szét a haján a festéket, óhatatlan, hogy utána ne kenje össze az egész flakont a pumpálgatás közben, mert strapás lenne mindig fel-le húzni a kesztyűket. Ennek következtében igenis fröcsögnek a festékcseppek, nem a hajról, hanem a használati eszközökről. Én krémes hajkencével még sosem pacsmagoltam így össze a fürdőszobát, mint most ezzel a csöppenésmentes habbal.

Azt viszont pozitívumként könyvelem el, hogy könnyen eloszlatható, lágy állaga miatt a festék fele is tökéletesen elegendő lett volna a hajamra, ráadásul nem kell tincsenként kenegetni, mert a hab jól átitatja az alsó rétegeket is. Ezzel szemben a krémes változatok mindig alapos beosztást igényelnek, mert hiába rövid a frizurám, meglehetősen dús és sűrű.

A középbarna szín helyett ugyan ébenfeketét kaptam, azonban hajlandó vagyok eltekinteni a nagy különbségtől, mert a sörényem most szuperfényes, könnyen kezelhető, és napfényben sem sejlenek fel az ősz tincseim. A használatát valószínűleg ki kell tapasztalni, egy kézre illő nylonkesztyűvel.

  • Megosztás:
hirdetés